Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 2. helmikuuta 2024

WC:N PIKAREMPPA ALKOI

Olen jo pitkään haaveillut yläkerran pienen, sinisävyisen WC:n päivityksestä. Nyt haave on toteutumassa, sillä olen viimein aloittanut remontin!

Alla on muutama kuva WC:stä sellaisena, kuin se oli rempan alkaessa. Aloitin remontoinnin siivouksella, mikä näkyy kuvissa, tavarat ovat miten sattuu. Se ei kuitenkaan ole olennaista, tavarat löytävät paikoilleen taas remontin jälkeen... Olennaista ovat pinnat, joiden väritys ei enää miellytä. 


Pidän sinisestä, joten sinänsä WC:n värimaailmassa ei ole mitään vikaa. Mutta en pidä enää seiniin asennetuista, epämääräisen värisistä kaakeleista, enkä seinämaalin sävystä, joka riitelee mielestäni ikävästi lattian sinisen sävyn kanssa. Maestro ehdotti, että ottaisimme kaakelit kokonaan pois, mutta se tarkoittaisi isohkoa remppaa, josta lähtisi melkoinen määrä pölyä... En ole halukas sellaiseen tässä vaiheessa, kun olen aloittamassa opintoja ja kesätöitäkin pitäisi löytää. Myöskään kalusteiden vaihto ei ole vielä ajankohtaista, sillä valkoiset kalusteet ovat ehjät ja toimivat.

Siispä remonttisuunnitelmani on tämä:

Katto maalataan valkoisella Nyans-maalilla, jota jäi melko paljon äitini asunnon remontista. Yksi seinistä (kaakelin yläpuolelta) tapetoidaan vinyylipintaisella, pesua kestävällä tapetilla, muiden seinien yläosat maalataan Nyans-maalin sävyllä Tundra (tätäkin maalia sattui sopivasti olemaan varastossa, joten sitäkään ei tarvitse ostaa). Lattia saa jäädä ennalleen, kaakeleiden saumat koetan pestä tai hioa puhtaiksi. Seinäkaakelit maalataan, sävyä en ole vielä valinnut. Teen valinnan sitten, kun näen, miltä tapetti näyttää seinällä. Tapetin ostin RTV:n alennuksesta, rullalle jäi hintaa noin 33 euroa. En laita vielä siitä tänne kuvaa, saapi olla yllätys... Käsisuihku on ilmeisesti uusittava, koska se vuotaa. Suihkun hintaa en vielä tiedä, mutta tuskinpa uuden hankinta konkurssiin vie.

Aloitin WC:n ehostuksen toissapäivänä. Pesin pinnat, kittasin ja hioin katon ja seinät. Silikoneista olen poistanut suurimman osan. Se onkin ollut harvinaisen ikävää puuhaa, sillä silikoni on jämähtänyt tiukasti kiinni. Loput silikonit otan pois sen jälkeen, kun olen maalannut ja tapetoinut seinien yläosat. Allaskaappi on nimittäin otettava irti, jotta kaiken silikonin poisto (ja uuden laitto) onnistuu. Allaskaapin poistaminen helpottaa myös kaakeleiden maalausta.


En ole aiemmin maalannut kaakeleita, jota saapa nähdä, mitä tästä hommasta tulee... Onneksi olen saanut hyviä vinkkejä tuttavalta, joka on kaakeleitakin maalaillut. 

Mitään aikataulua tälle remontille ei ole. WC on käytettävissä kaiken aikaa, valmista tulee sitten kun tulee. Katon saan maalattua tänään. Huomenna on tavoitteena maalata seinien yläosat. Sitä varten on poistettava seinäkaappi ja valaisin. Naulakot ym. olen jo ottanut irti. Sunnuntaina mahdollisesti pääsen tapetoimaan. Sen jälkeen ei olekaan muuta kuin allaskaapin ja silikonien irrotus ja kaakeleiden maalaus. Homma jäänee seuraavalle viikonlopulle, koska maalit ovat vielä kaupassa ja maanantaina aloitan pintakäsittelyalan opiskelut -loppuu tämä kotona löhöily kertaheitolla!

Laittelen tänne kuvia siitä, miten homma edistyy... Ja lopputuloksesta sitten tietenkin myös, onnistuipa se tahi ei! Se on varmaa, että samanlaista WC:tä ei muualta löydy. Lopputulos ei tule olemaan trendikäs, ylellinen eikä edes tyylikäs, vaan tavoitteena on hauska ja persoonallinen vanhan talon WC. Pian nähdään, kuinka hyvin tavoitteen saavutan. Mukavaa viikonloppua!

5 kommenttia:

 1. Hei, mielenkiintoista seurata remontin edistymistä ja lopputulosta. Itse harkinnut myös tuota kaakeleiden maalausta, mutta jäänyt vielä ideointivaiheeseen🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Remppa etenee aika hitaasti, mutta laittelen tänne päivitystä sitä mukaa kun valmista tulee! Teen kaakeleiden maalauksen yksityiskohtaisen postauksen, jospa siitä olisi muillekin kokeilijoille sitten hyötyä.

   Poista
 2. Onnea lisäopintojen tielle! Sitä kautta varmaan innostuu taas kokeilemaan kaikenlaista kotonakin. Veski sai uuden ilmeen.

  VastaaPoista
 3. Olet melkoinen työmyyrä, pala kerrallaan kohennat paikkoja. Menestystä opintoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eihän tuota jouten jaksa pitkään olla :)

   Poista

Kiva kun vierailit blogissani!