Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 25. maaliskuuta 2023

PITSIÄ JA TUUNAILUJA

Pidän rouheasta sisustuksesta, mutta myös koristeellisuudesta. Vaikka en ole yltiöromanttisen sisustuksen ystävä, tykkään pitsiliinoista ja -verhoista. Erityisesti juuri niiden koristeellisuudesta. Aika paljon olen pitsiliinoja virkannut itsekin, verhoja myös, koska koristeellisuus viehättää.

Kevätauringon ensisäteiden pilkistellessä päätin vaihtaa olohuoneen tummat verhot valoisampiin. Kaivoin kaapista esille äidiltäni saamani valkoiset pitsiverhot ja ripustin ne olohuoneen ikkunoihin. Ikkunoita on kaksi ja verhot ovat keskenään erilaiset. Molemmat ovat kuitenkin valkoiset ja pitsikuvioiset, joten eriparisuus ei haittaa. Ei ainakaan omaa silmääni.

Nämä pitsiverhot ovat ainakin neljäkymmentä vuotta vanhat, sillä muistelen näiden olleen aikoinaan vanhempieni makuuhuoneen ikkunassa, silloin kun olin vielä nuori - ja siitä on kauan, kun olen vanhempieni luona asunut. Hyvin nämä verhot ovat kestäneet käyttöä ja pesua!

Lykkäsin palan pitsiä myös tuunaamaani kukkaruukkuun. Ruukku oli tavallinen valkoinen muoviruukku, aika tylsä ja vähän jo nuhruinenkin. Minulla sattui olemaan pienet määrät mustaa ja ruskeaa liitumaalia, sekoitin ne keskenään ja maalasin tällä mustanruskealla maalilla ruukun sekä myös vanhat, siniset taulunkehykset - vain päästäkseni maalista eroon. Koska kukkaruukku näytti yksivärisenä aika tylsältä, tuunailin sitä hieman lisää käyttämällä pitsiä, paljetteja ja helmiä. Alla tulos. Toinen tyhjä kukkaruukku on löytö SPR:n kirpputorilta. Viehätyin ruukun vanhanaikaiseen ilmeeseen. Viherkasvithan näihin pieniin ruukkuihin pitäisi vielä hankkia...


Alla kuva sinisistä kehyksistä, jotka myös maalasin. Laitoin kehyksiin maalaamani akvarellin. Kuvatessa valo hieman heijasteli kehyksen lasista, joten akvarelli ei aivan pääse kuvassa oikeuksiinsa. Tälle etsin jossain vaiheessa kotoa paikan, pidän tämän kuvan synkeästä tunnelmasta :).


Mutta vaikka synkeä akvarelli viehättää, mieleni ei ole lainkaan synkeä, päinvastoin! Opiskelu on ollut kiinnostavaa ja innostavaa. Vielä pari viikkoa harjoituksia koululla ja sen jälkeen alkaakin sitten työharjoittelu.

Hyvää viikonloppua!!!


5 kommenttia:

 1. Kauniit pitsiverhot ja kevyen keväiset. Aurinko säteillään antaa verhojen läpi valoaan.
  Pidän pitsi kuoseista.
  Mukavaa viikonloppua😊

  VastaaPoista
 2. Minä odotan myös innolla valoisampien kesäverhojen näkemistä. Vielä en ole raaskinut, kun on luntakin vielä. Vaihdan yleensä ikkunanpesun yhteydessä. Oletko miettinyt, miksi talveksi laitetaan usein paksummat (ja pimentävämmät) verhot ja kesäksi ohuemmat ( päästävät kaiken auringonvalon sisään muutenkin valoisiin päiviin)?
  Ruukusta tuli kiva!
  Luulin tuon aiemman sydänmosaiikin olleen taulu, mutta sehän onkin oikeasti pesutilan seinässä! Wau, miten hieno! Olisi joskus kiva kokeilla, tarpeitakin olisi, mutta aloittamisen suurin vaikeus on haittana :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan kevyet pitsiverhot! Tuunauksistasi syntyi kivaa jälkeä. Noihin tummiin kehyksiin sopii tuo akvarellisi mainiosti.

  VastaaPoista
 4. Nätit pitsiverhot ☺ Ja taulussa silmä lepää ja rauhoittaa, eikä synkeä ollenkaa.
  Kaunista viikkoa Sinulle ♫

  VastaaPoista

Kiva kun vierailit blogissani!