Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 28. maaliskuuta 2023

UNELMIA JA RAKENNUSHOMMIA

 Koulussa alkoi viime viikolla "saunan" rakentaminen. Harjoittelukoppiin, johon aiemmin teimme "kylpyhuoneen", rakensimme koolaukset ja paneloinnit kattoon ja seiniin sekä harjoittelimme ikkunan listoitusta ja kattolistojen asennusta.

Olihan siinä hommansa, kun en ole esimerkiksi sirkkeliä käyttänyt koskaan aiemmin! Myös paineilmanaulain oli uusi tuttavuus. Alla muutamia kuvia siitä, miten työni eteni.


Vaikeinta tässä harjoituksessa oli jiirien teko. Muutama onnistui kohtuullisesti, suurin osa jäi irvistämään. Päätin olla armollinen itselleni, sillä olen rakennushommissa aloittelija. Erityisesti kattolistan sahaaminen niin, että jiirit olisivat kohdallaan, oli todella vaikeaa. Ehkä tämänkin asian oppii harjoittelemalla. Ikkunan listoitus onnistui kohtuullisesti ja seinien käsittely saunavahalla oli helppoa ja tuttua puuhaa.


Olemme harjoitelleet koulussa myös muovimaton ja laminaatin asennusta. Alla muutama kuva näistäkin hommista. Nämä lattiahommat eivät olleet kovin monimutkaisia, omat niksinsä toki näissäkin asennuksissa on. Seuraavaksi alkaa maalaus- ja tapetointijakso. Sitä odotan innolla, koska maalaaminen on tuttua ja olen aina tykännyt maalausprojekteista. 

Opiskelu on ollut fyysisesti raskasta, mutta henkisesti piristävää ja antoisaa. En vielä tiedä, tuleeko minusta rakennusalan ammattilaista. Alalla työskentely vaatisi ehkä hieman enemmän fyysistä voimaa kuin mitä minulla on ja enemmän kokemusta ja taitoa erilaisten työkalujen käytöstä. Työkaluja tosin oppii käyttämään, kun riittävästi tekee ja harjoittelee, enkä missään nimessä kadu, että lähdin tälle kurssille. Päinvastoin! Olen oppinut paljon hyödyllisiä taitoja ja huomannut, että osaan enemmän kuin luulinkaan. Haaveeni on yhdistää tällä kurssilla opittuja taitoja sisustussuunnitteluun. Haluaisin sekä suunnitella että toteuttaa! Katsotaan nyt, minne tuuli tyttösen kuljettaa sen jälkeen, kun työharjoittelukin on käyty ja kurssi päättyy, toteutuvatko haaveet ja missä muodossa... 

1 kommentti:

  1. Hyödyllisiä taitoja olet ollut oppimassa. Se jiiriin sahaaminenkin tulee varmasti vielä sujumaan muutaman toiston kautta 😊👍

    VastaaPoista

Kiva kun vierailit blogissani!