Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 11. maaliskuuta 2023

MOSAIIKKIA

Koulussa on viimeisimmät viikot harjoiteltu lattian ja seinien laatoittamista. Koska onnekseni opin nopeasti eikä poissaolojakaan ole tullut, jäi minulle aikaa askarrella yhdelle laattaseinälle pieni mosaiikkikuvio.

Mosaiikin tekeminen on kiinnostanut jo pitkään ja nyt oli oivallinen tilaisuus kokeilla sitä! Leikkelin laatanjämistä laattaleikkurilla epämääräisen kokoisia valkoisia ja harmaita palasia ja kokosin niistä mosaiikin, jonka saumasin seuraavana päivänä harmaalla saumalaastilla.Kun mosaiikki oli saumattu, piti odotella seuraavaan päivään että saan saumattua seinälaatat. Torstaina pääsin saumaaman nurkat silikonilla ja perjantaina tulikin sitten opettajan työlle antaman hyväksynnän jälkeen käsky purkaa kaikki pois ja levyttää harjoittelutila uudelleen panelointiharjoituksia varten.

Tuntuihan se hurjalta - ensin hikipäässä laatoitat ja saumaat ja sitten kun kaikki on valmista, pitää koko höskä pistää palasiksi ja kärrätä jätteisiin... Mutta näin se koulussa menee.

Siinä sorkkaraudan kanssa purkuhommissa heiluessani mietin, mitä teen mosaiikille - heitänkö jätelavalle vai säästänkö?

Päätin säästää mosaiikin. Opiskelutoverin avustuksella leikkasimme kuvion timanttisahalla irti laatoituksesta ja nyt mosaiikkilätkä on minulla kotona odottamassa jatkokäsittelyä. Ensin ajattelin tehdä siitä taulun, mutta sitten tuli mieleen, että voisihan siitä tehdä vaikka pöydän... Tätä ideaa lähden jossain vaiheessa toteuttamaan. Samalla kun saan kivan kalusteen, saan myös kivan muiston huoneistosaneeraus-koulutuksesta. Olen nimittäin viihtynyt siellä erittäin hyvin! Olen nauttinut jokaisesta hetkestä ja oppinut todella paljon uutta! Olen myös saanut työharjoittelupaikan, jossa toivoakseni opin vielä lisää!

 


Mosaiikin tekeminen oli yllättävän helppoa ja mukavaa. Näitä voisi tehdä enemmänkin, esimerkiksi kukkaruukkuja voisi päällystää mosaiikeilla. Kirppiksiltä löytynee materiaaleja tähänkin tarkoitukseen, luulisin. Tällä hetkellä koulu vie kuitenkin energiani siinä määrin, että en jaksa tehdä kotona juuri muuta kuin huilailla...

Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille!!!

3 kommenttia:

 1. Hieno mosaiikki! Onneksi sait irrotettua sen talteen ja voit hyödyntää sen myöhemmin vaikka siihen pöytään, kuten suunnittelit.

  VastaaPoista
 2. Lähdin etsimään tietoa ihmisten kokemuksista koskien mosaiikkipintojen kunnostusta ja hiontaa ja humps tänne päädyin. :) Kuvista on hieman vaikea hahmottaa mosaiikkitaideteoksesi kokoa, mutta arvelen sen olevan noin 40x40. Menikö sinne päinkään?
  Jään jännityksellä odottamaan postaustasi kun suunnittelemasi pöytä on valmis. Vai menikö se minulta jo ohi?

  VastaaPoista
 3. Upea juttu, että sait työn omaksesi timanttisahalla irrottamalla. Nämä timanttisahaukset ja poraukset ovat kyllä ihmeellisiä juttuja nykyään. Mietin, voisinko työstää puutarhaan erilaisia kivipintoja ja kivireunuksia timanttisahalla. Keramiikkalaatat ja kivet ovat upeita kestävän kehityksen materiaaleja niin sisälle kuin uloskin.
  https://www.timanttityokk.fi/timanttiporaus

  VastaaPoista

Kiva kun vierailit blogissani!