Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 2. joulukuuta 2022

SAUNA ENNEN JA JÄLKEEN

Rintamiestalon kellarikerroksessa sijaitsevan saunan remontti on nyt ohi ja sauna kylpykunnossa! Remontin suunnittelusta vastasin minä ja remontin toteutuksesta puolestaan Evratel Ay, Risto Paananen. Saunan pinnat, lauteet, kiuas ja valaisin uusittiin. Patteri maalattiin ja ikkuna tiivistettiin ja maalattiin. Kiukaan taakse jäävää laatoitusta korjattiin.


Saunassa ei ole nyt hukkatilaa ja saunomaan mahtuu useampikin ihminen yhtä aikaa. Uusi kiuas on matalampi kuin entinen, joten lämpöä saadaan paremmin myös alalauteille. Uusi kiuas on myös mitoitettu juuri tämän kokoiselle saunalle, joten lämpöä pitäisi riittää. Paloturvallisuussyistä kiukaan päälle asennettiin palosuojalevy.

Suunnitelmassani suosittelin kiukaan alla olevan korokkeen purkua, mutta siitä luovuttiin. Purkutyö olisi saattanut johtaa koko lattialaatoituksen uusintaan tai ainakin paikkaukseen ja siihen ei nyt tämän remontin yhteydessä haluttu satsata.

Asianmukaiset kaiteet suojaavat löylynheittäjää kupsahtamasta kiukaalle. Lauteet rakensi Sunsauna ja asensi Risto Paananen.
Uusi ovi tuo valoa ja tilantuntua matalaan saunaan.


Ja lopuksi vielä kuvakollaasi lähtötilanteesta eli siitä, miltä sauna näytti ennen remonttia.


Mitä pidätte muutoksesta? Asiakas oli tyytyväinen lopputulokseen, "se on nyt aivan eri sauna", oli kommentti muutoksesta. Itsekin olen tyytyväinen ja iloinen tästä lopputuloksesta! Tämä saunaprojekti oli hauska, mielenkiintoinen ja opettavainen. Nyt kun tämä projekti on saatu maaliin, voin hyvillä mielin keskittyä joulun odotukseen.

Mukavaa joulukuun alkua!

2 kommenttia:

  1. Onpas ihana kaunis käytännöllinen lopputulos.
    Kauniin malliset lauteet, kyllä nyt kelpaa saunoa!

    VastaaPoista
  2. Näyttää hyvältä! Aina ei tarvitse ihan kaikkea purkaa ja siirrellä seiniä, kuten telkkariohjelmissa tehdään. Vähemmälläkin saa aikaan kaunista jälkeä. Hyvää joulun odotusta sinullekin!

    VastaaPoista

Kiva kun vierailit blogissani!