Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 23. marraskuuta 2022

LAATOITUS VALMISTUI

Viime viikolla kävin asiakkaan kanssa laattakaupoilla ja nyt laatoitus on jo valmis. Sauna alkaa olla lauteita vaille kylpykunnossa, sillä pienet yksityiskohdatkin alkavat olla jo hoidettuina: uusi patteri on paikoillaan, mustuneet ritilät ja luukut on puhdistettu ja maalattu valkoiseksi Teknoksen Superlateksilla (tämän maalin pitäisi remppamiehen mukaan kestää kosteutta ja kuumuutta) ja kattoon on asennettu palosuojalevy (RST-levy). 

Laattapaikka seinässä on kuin ovi. Näin joulun alla tuli mieleen, että sehän on kuin tonttuovi. Saunatontun ovi. No hieman iso ehkä sellaiseksi, sillä tarujen saunatontuthan ovat kuitenkin aika pieniä. Ovi tästä laatoituksesta nyt kuitenkin tulee minulle mieleen. Mitä ajatuksia tämä teissä herättää?Saumalaastiksi pyrittiin valitsemaan sama sävy kuin vanhassa laatoituksessa. Kunhan saumaus on kuivunut, nähdään, kuinka hyvin siinä onnistuttiin. Vaikka pientä sävyeroa olisikin, uskon, että se ajan saatossa tasoittuu. Reikä laatoituksessa on kiukaan hormin paikka. Kiuas tulee siis tämän laatoituksen eteen korokkeen päälle. Suunnitelmassani olin esittänyt, että koroke puretaan, koska sillä ei mielestäni ole mitään järkevää funktiota saunassa, päinvastoin. Tämä ei kuitenkaan toteutunut, joten tällä systeemillä mennään. Kiuas, jonka tilaan suunnittelin, on matala, joten vaikka se asetetaankin nyt korokkeen päälle, kiukaan yläreuna ei toivottavasti kovin paljon ainakaan ylitä alalauteiden yläreunaa. Jos ylitystä on paljon, on vaarana, että alalaude ja siten myös saunojan jalat jäävät kylmiksi.

En ole nyt hetkeen käynyt itse työmaalla katsomassa miltä sauna näyttää, mutta kunhan remontti on valmis, käyn ottamassa kuvia tänne blogiini. Sitä ennen on vielä lauteiden asennus ja käsittely. Koska saunan värimaailma muuttui remontin edetessä, voi olla, että lauteetkin käsitellään jollakin muulla kuin parafiiniöljyllä. Näin ne suunnitelmat muuttuvat ja elävät.

Mukavaa viikon jatkoa kaikille!

1 kommentti:

  1. Ovihan se on ilmiselvästi, tonttukin jo ovella odottamassa. :) Tosin ovisilmä on ehkä turhan suuri. ;) Eiköhän se matala kiuas ole juuri passeli tuohon korokkeen päälle, isomman kiukaan kanssa olisi voinut tulla hankaluuksia.

    VastaaPoista

Kiva kun vierailit blogissani!