Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 3. marraskuuta 2022

RINTAMAMIESTALON SAUNAREMONTTI

Tein keväällä sisustussuunnitelman rintamiestalon kellarikerroksessa sijaitsevaan saunaan. Sauna on viimeksi remontoitu 90-luvulla, joten sekä pinnat että lauteet ja puhki palanut puukiuas vaativat päivitystä.

Remontti alkoi tiistaina purkutöillä ja nyt on jo ensimmäiset uudet koolaukset saatu paikoilleen. En ole itse koronan vuoksi päässyt vielä paikan päälle, mutta asiakas on ystävällisesti lähettänyt minulle valokuvia remonttityömaalta. 


Mitään isoja yllätyksiä ei onneksi tullut purkuhommassa vastaan. Alimmissa koolauspuissa oli pieniä vesivaurioita ja kiukaan takana laatoitus oli ottanut osumaa. Koska laatoitusta ei haluttu alun perinkään lähteä uusimaan, sain tehtäväksi suunnitella fiksun näköisen paikan laatoitukseen. 


Kuvassa näkyvää aukkoa laatoituksessa on tarkoitus suurentaa sen verran, että paikattavaksi tulee 4 x 3 riviä vanhaa laatoitusta. Nykyisten laattojen koko on noin 9,5 x 20 cm, joten täytyy katsella jotain näiden laattojen kokoon sopivaa. Koska lattia on tehty kahdesta eri laatasta, voisi seinää paikata mahdollisesti jollain saman tyyppisellä laatalla kuin mitä lattiasta löytyy. Katsotaan nyt, mitä keksi ja mikä näyttää 3D-kuvassa hyvältä... Muutamia ideoita minulla jo on.

Sen verran suunnitelmaani tulee muutosta, että kiukaan alla olevaa koroketta ei lähdetä purkamaan, vaan remontissa keskitytään nyt puurakenteiden uusimiseen. 

Korona on nyt hellittänyt otettaan sen verran, että tässä voi pikku hiljaa palata normaaliin elämään. Ehkä jo ensi viikolla pääsen tuonne remppatyömaallekin!


1 kommentti:

  1. Onhan 90-luvulta ehtinyt vierähtää vuosi jos toinenkin, eli aika tilojen ja laatoituksen uusinnalle. Etenkin jos kiuas on nähnyt parhaat päivänsä niin vähintäänkin turvallisuuden kannalta kannattaa vaihtaa. Taidanpa käydä uudempiakin postauksiasi läpi josko löydän kuinka projekti on edennyt. Hyvää kesää.

    VastaaPoista

Kiva kun vierailit blogissani!