Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 30. lokakuuta 2022

KORONA KURITTI

Viimeiset pari vuotta otsikoissa vilahdellut koronavirus rantautui viimein meillekin. Ensin sairastui Maestro, sen jälkeen minä ja kuopus ja viimeisenä tytär. Täytyy sanoa, että meidän kohdallamme ei ollut kyse mistään normiflunssasta. Kaikilla oli kova päänsärky ja useimmilla meistä kuumetta enimmillään noin 39 astetta. Ja aivan hirveän huono olo... Pariin päivää ei ruoka maistunut lainkaan. Nyt kuitenkin kaikki alamme olla paranemaan päin, Maestro kävi tänään jopa lenkillä Anskun kanssa! Itse vielä himmailen tässä muutaman päivän... 

Kaikki projektini ovat olleet tauolla tämän viikon. Sellaisen kivan asian kuitenkin sain kuulla, että tuttavaperhe on nyt lähdössä toteuttamaan saunasuunnitelmaa, jonka tein heille keväällä. Innolla odotan lopputulosta! Projektin toteuttajaksi valitulla yrittäjällä oli tosin ollut joistain asioista "erilainen näkemys" kuin minulla, tämä hieman askarruttaa ja totta kai haluaisin tietää, mistä on kysymys... Mutta asia selvinnee aikanaan, toivottavasti, koska se olisi minulle oppimisen ja kehittymisen vuoksi tärkeää. Ehkä kulmalauteiden toteuttaminen tulisi rakentajan mielestä liian kalliiksi...? Tai ehkä ratkaisu on muuten hankala toteuttaa...? Muuta en oikein keksi. Olisin mielelläni jo saunan suunnitteluvaiheessa pitänyt palaveria rakennuspuolen ihmisen kanssa kohteeseen liittyen, mutta koska tuolloin ei ollut tietoa siitä, kuka hankkeen toteuttaisi, ei se ollut mahdollista. Suunnitelmaan jäi siksi joiltakin osin kysymysmerkkejä liittyen siihen, mikä rakenteiden puolesta on mahdollista toteuttaa ja mikä ei, voiko esim. saunassa olevan ikkunan korjata jne. Korostan taas kerran sitä, että sisustussuunnittelija ei ole puuseppä eikä kirvesmies, ellei ole erikseen näillekin aloille kouluttautunut. Sisustussuunnittelija suunnittelee vision siitä, miltä tila tulisi valmiina näyttämään, pyrkii saamaan tilasta toimivan ja viihtyisän. Kirvesmiehen tms. tehtävä on olla perillä siitä, onko suunnitelma mahdollista toteuttaa vai ei. Jos ei, niin sitten suunnitelmaa muutetaan yhteistyössä rakentajan kanssa. Sisustussuunnitelma ei siis ole rakennesuunnitelma eikä remonttisuunnitelma! Ne, jotka seuraavat esim. Remppa vai muutto-ohjelmaa, tämän varmasti ovat huomanneetkin. Marko Paananenkin, huippuammattilainen, joutuu välillä muuttamaan suunnitelmiaan, koska taloista löytyy rakenteita, jotka joko estävät suunnitelman toteuttamisen tai tekevät siitä liian kalliin toteuttaa.

Mutta palaan tuohon saunaremonttiin myöhemmin. Tänään jaksoin sen verran, että vaihdoin sänkyyn puhtaat lakanat. Ällöttää tämä sairastaminen, tekisi mieli desinfioida koko kämppä kellarista vinttiin, huuhtoa inhottava koronavirus pois perusteellisesti... No turhaahan se on. Viruksia tulee ja menee. Mutta suursiivouksen kyllä teen, kunhan olo kohenee. 

Sen verran tartuin aamupäivällä taidetarvikkeisiin, että viimeistelin alkuviikosta aloittamani työn. Tässä se on, Sydämet, akryyli + akvarelli + tussi, koko 16,5 x 23 cm.


Nyt pitäisi hankkia jostain kunnollista akvarellipaperia, sellaista paksua ja röpelöistä, ei mitään ohutta lirua... Voisin jatkaa kokeiluja akvarelleilla ja paperin laadulla on iso merkitys, kun akvarelleja käytetään.

Nyt huilimaan. Aurinkoista sunnuntaita!

2 kommenttia:

  1. Onpa kurja kuulla, että olette kipeinä. Korona ei edelleenkään ole mikään pikkujuttu... Pikaista paranemista!
    Kauniit sydämet 🤍

    VastaaPoista
  2. Voi harmi tuota teidän perheen sairastelua! Toivotaan, ettei korona jää vaivaamaan sinua tai perhettäsi pitkäksi aikaa. Saunasta tulee varmaan hyvä, vaikka joitain muutoksia suunnitelmaasi jouduttaisiinkin tekemään. Kaikki asiat ei aina onnistu niin kuin alun perin on ajatellut. Kuniita sydämiä olet taiteillut!

    VastaaPoista

Kiva kun vierailit blogissani!