Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 17. marraskuuta 2022

LAATTAKAUPOILLA

Tiistai-ilta kului mukavasti laattoja etsiessä yhdessä asiakkaan kanssa. Paikallisista liikkeistä löytyi yllättävänkin kattava valikoima laattoja, jopa niitä värikkäitä, joita etsimme. Jo heti ensimmäisestä K-raudasta löytyi aivan upeaa laattaa, mutta koska laatan toimitusaika olisi ollut 6-7 viikkoa, tästä laatasta päätettiin luopua. Saunaremontti on edennyt hyvin ja valmista tulee hyvissä ajoin ennen joulua, jos laatat saadaan ajoissa -viikkokausien odotteluun ei asiakkaalle ollut haluja. Harmillista kyllä, niistä kolmesta liikkeestä, joissa kävimme, olisi mukaan heti saanut vain valkoista, harmaata, beigeä tai mustaa laattaa - trendivärejä. Kaikki värikkäämpi oli tilaustavaraa.

Alla olevassa kuvassa näkyy laatoitettava alue, joka jää siis osittain kiukaan taakse. Alueen koko on 50,5 x 111,7 cm. Laattojen valintaa hankaloitti se, että vanhojen laattojen koko on 10x20 cm eikä tämän kokoisia laattoja ollut tarjolla sellaisissa väreissä, jotka olisivat miellyttäneet. Oli etsittävä laattaa, joka kokonsakin puolesta sopii laatoitettavalle alueelle.


Tähän saunakohteeseen haluttiin jotain räväkkää ja värikästä, kuitenkin kokonaisuuteen istuvaa laattaa. Palokan K-raudasta löytyikin sitten kivan eläväpintainen Cello Lume-laatta, jossa vihreän päävärin joukossa oli häivähdys punertavaa ruskeaa, saunan seiniin sopivaa sävyä. Tätäkään laattaa ei ollut liikkeen varastossa, mutta myyjä sanoi tuotteen tulevan keskusvarastolta parissa päivässä. 

Eilen suunnittelin laattojen ladontaa. Se olikin melkoista tetristä ja palapeliä, sillä valittu laatta on kokoa 6 x 24 cm eikä laattojen pilkkomiselta voi välttyä, asetteli ne miten päin tahansa. Päädyin lopulta alla olevaan ladontamalliin, jossa on jonkinlaista rytmiä ja kuviokin toistuu, vaikka äkkiseltään ladonta näyttääkin täysin päättömältä. Suunnittelin ladonnan 3 mm saumoilla (suunnilleen sama kuin vanhassa laatoituksessa), muutamissa kohdissa on saumaa hieman kavennettava, että kuviosta saa järkevän.


Asiakas tykästyi ideaan. Ladontamalli päätettiin vielä kääntää peilikuvaksi, jotta tuo kuvan oikeassa alareunassa oleva pieni laatansiru saadaan mahdollisimman hyvin kiukaan taakse piiloon.

Onhan tämä hieman erikoinen ratkaisu, laittaa keskelle valkoista laatoitusta vihreä läiskä. Mutta sisustuksessa kannattaa muistaa vanha vinkki, "jos et voi peittää jotain niin korosta sitä". Tässä tapauksessa päätettiin korostaa paikattavaa kohtaa. Odotan lopputulosta mielenkiinnolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun vierailit blogissani!