Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 15. marraskuuta 2022

SAUNAN UUSI SÄVY

Saunaremontti vanhassa rintamamiestalossa jatkuu edelleen reipasta tahtia. Seiniin alun perin valittu sävy ei näyttänytkään asiakkaasta kivalta, joten se vaihdettiin onnistuneesti. Seinät on nyt käsitelty uudella sävyllä (saunasuojaa levitettiin vain yksi kerros, ettei seinistä tule liian tummat), listoja laitettu paikoilleen ja vanha ikkuna maalattu raikkaan valkoiseksi. Saunan ovi on myös vaihdettu kokonaan lasiseen.

Laatoitus kiukaan takana oli mennyt kappaleiksi, joten sinne on tehtävä paikka. Lähden tänään asiakkaan kanssa laattakaupoille etsimään sopivia laattoja. Laatan valinta ei ole ihan yksinkertainen asia. Esimerkiksi mosaiikkilaatta ei käy, koska verkko, jolla pienet mosaiikkipalat ovat kiinni toisissaan, ei välttämättä kestä kuumuutta. Myös saumaukset on tehtävä tietynlaisella laastilla, joka on harmaata, joten tämäkin asia on otettava huomioon. Laattojen valintaa hankaloittaa myös se, että vanhat laatat ovat kokoa 10 x 20 cm, eivätkä tämän kokoiset laatat ole tällä hetkellä trendikkäitä. 10 x 10 cm:n laattoja sentään löytyy. Väreissäkään ei ole paljon valinnan varaa: liikkeistä löytyy pääosin beigeä, harmaata, valkoista ja mustaa. Asiakas toivoisi jotain seinien sävyyn sopivaa, lämmintä sävyä. Harmaa ei missään tapauksessa käy. Edessä voi siis olla melkoinen laatan metsästys, mutta ei se mitään.

Mukavaa marraskuun jatkoa!
2 kommenttia:

  1. Laatta- ja tapettimallit vaihtuu nopeasti ja voi olla hankala löytää vanhoihin laattoihin sopivia uusia malleja, ihan jo laatan koonkin vuoksi. Onnea etsintään!

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoista! Kuten edellisessä kommentissa oli, niin mallit vaihtuvat nopeasti. Meillä on pesuhuoneessa 10x10 valkoiset laatat (ymmärtääkseni -80 luvulta). Olen miettinyt, että näitä taitaa tarvittaessa löytyä nykyäänkin :D

    VastaaPoista

Kiva kun vierailit blogissani!