Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 13. maaliskuuta 2022

JAKKARA nro 2

Koiramme pureskeleman jakkaran kunnostus tässä aiemmin onnistui sen verran mukavasti, että kunnostin toisenkin, samanlaisen jakkaran. Tämän jakkaran olen jo kerran kunnostanutkin, ruskealla kalkkimaalilla, joka alkoi kulua nopeasti pois niiltä pinnoilta, joihin kohdistui rasitetta. Koirakaan ei malttanut jättää kunnostettua jakkaraa rauhaan, joten hampaan jälkiä oli, kuten alla olevasta kuvasta näkyy.


Ennen uudelleen käsittelyä jakkarasta piti saada kaikki vanha maali pois, koska en voinut olla varma siitä, kuinka uusi maali kestäisi tuon kalkkimaalin päällä. 


Maalasin tämän jakkaran siniseksi, koska on tylsää, jos kaikki on vedetty samalla värillä. Sinistä maalia sattui onneksi olemaan vielä varastossa kesämökillä kunnostetun penkin käsittelyn jäljiltä. Istuimessa oleva kuva on askartelukartonkia, joka on kiinnitetty liimalakalla jakkaraan samaan tapaan kuin tein aiemminkin. Kuvassa jakkarasta puuttuu vielä lakkaus (tulee siis tuon kartongin päälle) ja huovat jalkojen alta.

Tässä ne nyt ovat, "jakkarasisarukset"! Samanlaiset, mutta kuitenkin erilaiset. Vähän niin kuin meidän lapset - samasta puusta veistettyjä, mutta kaikki kuitenkin yksilöitä.Seuraavaksi pitäisi kunnostaa isän vanha tuoli... Kunnostustyö on jo aloitettu, nyt se jumittaa lähinnä siinä, että vanhoista verhoilukankaista pitäisi piirtää kaavat ja leikata uusi kangas - tätä vaihetta olen lykännyt epäonnistumisen pelossa. Toisaalta, verhoilukangas maksoi vain 30 euroa, joten jos nyt sattuisinkin leikkaamaan sen väärin, niin eipä tuossa suurta taloudellista tappiota tule. Mutta palaan tähän projektiin myöhemmin! Aurinkoista sunnuntain jatkoa kaikille!


3 kommenttia:

 1. Ihanat😍
  Olet kyllä taituri tuunailussa. Ihanan näköiset tuli!
  Mukavaa puuhakasta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 2. On kyllä hienot!! Kuinkahan moni pyyhkäisee kädellään jakkaran pintaa ennen kuin istuu? ;)

  VastaaPoista
 3. Jakkarasta tuli upea! Hienot sisarukset, kannatti kunnostaa ne.

  VastaaPoista

Kiva kun vierailit blogissani!