Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 20. syyskuuta 2021

KATSAUS LASTENTAPETTIEN TARJONTAAN

Omat lapseni ovat lähes kaikki jo täysi-ikäisiä ja nuorison huoneiden sisustuksessa Disney-tapetit ovat taakse jäänyttä aikaa, mutta minua lapsille suunnatut tapetit viehättävät edelleen ja aika ajoin tarjontaa tulee vilkuiltua suunnittelutöihin liittyen. Ja muutenkin, koska sisäinen lapseni kaipaa värejä ja kauneutta!

Lastentapetteja tarjoavat useat eri yritykset. Tarjontaa on niin runsaasti, että kaikkien tapetteja myyvien yritysten listaaminen tässä ei ole millään muotoa järkevää. Esimerkkeinä mainittakoon mm. Kodin Terra, K-rauta, Tapettitaivas, Aveo, Kärkkäinen, Prisma, Seinäruusu ja ON24 Sisustustavaratalo. Tapettien hankinnasta henkilökohtaista kokemusta minulla on vain paikallisista Starkin, Kodin Terran ja K-raudan myymälöistä. Verkkokaupoista en toistaiseksi ole tapetteja tilannut. Jos päätyisin ostamaan tapettini verkkokaupasta, haluaisin ennen ostopäätöstä nähdä, miltä tapetti luonnonvalossa näyttää ja miltä materiaali tuntuu. Tapeteissahan on paljon eroja esim. pesunkestävyydessä. Lastenhuoneeseen kannattaa ehdottomasti hankkia pyyhkimistä kestävä kuitu- tai vinyylitapetti. Myös tapetin kuosi saattaa tietokoneen ruudulla näyttää hyvinkin erilaiselta kuin luonnossa. Siksi on hyvä tutustua kiinnostaviin tapettivaihtoehtoihin ihan fyysisesti niitä hypistelemällä ja tarkastelemalla tapetin värejä sekä luonnonvalossa että keinovalossa, juuri siinä tilassa, minne on tapettia hankkimassa.

Verkkokauppatilauksissa mallipalan tilaaminen on usein ainoa vaihtoehto, ellei kyseistä tapettia löydy jonkun lähellä olevan liikkeen valikoimista. Mallipala maksaa joitakin euroja, mutta sijoitus kannattaa, jotta ei tule tehtyä virhehankintaa -tapetit kun voivat olla hyvinkin hintavia.

Tein pienen katsauksen muutamien liikkeiden lastentapettitarjontaan. Toivottavasti tästä on jotain iloa teille, jotka olette sisustamassa lastenhuonetta! 

Tapettitaivaan valikoima on runsas; yritys tarjoaa satoja erilaisia vaihtoehtoja lastenhuoneisiin. Valikoimaa tarkastellessani hieman hämmennyin siitä, että Lastentapetit-otsikon alle oli selkeästi laitettu myös sellaisia tapetteja, jotka eivät ole vain ja ainoastaan lapsille suunnattuja. Valikoima oli todellakin pökerryttävän runsas, mutta valikoiman selaamista onneksi helpotti tuotteiden ryhmittely mm. teeman ja värin mukaan. Tämän liikkeen valikoimissa viehättivät minua mm. tapetit Majvillan Poetry kuitutapetti 145-03, Majvillan kuitutapetti 116-05 ja Mini Me lastentapetti 399033.Minulle uusi tuttavuus tapettikauppana oli Aveo, joka myy tapettien ohella myös paljon muita sisustukseen liittyviä tuotteita. Lähes 400 lastentapetin joukosta poimin muutamia vaaleita tapettimalleja, jotka miellyttivät omaa silmääni: Boråstapeter, Up North tapetti, Sandberg Kaspar tapetti; Harlequin Little Owls tapetti; Sandudd Unicorn Dreamland tapetti. Nämä tapetit sopivat mainiosti esimerkiksi harmaan kaveriksi. Aveon tapettitarjonta oli ilahduttavan monipuolinen, sillä valikoimissa oli pastellisävyisten ja vaaleiden tapettien lisäksi paljon myös pirteänvärisiä sarjakuvatapetteja. Esimerkiksi tämä Sandudd Mickey Vintage Episode tapetti oli minusta sekä pirteä että kivalla tavalla vanhanaikainen.  Tapetissa on väriä, mutta se ei ole kuitenkaan liian räikeä vaikkapa tehosteseinän tapettina. Miten hauska tämä tapetti olisi vaikka kesämökillä vanha aitan tms. seinällä!

K-raudan ja Kodin Terran valikoimissa on paljon lastenhuoneisiin sopivia tapetteja, vaikka ”lastentapetti”-hakusanalla valikoimista ei juuri mitään löydykään. Laajoista tapettivalikoimista voi onneksi hakea etsimäänsä esim. värin mukaan. Tapetit näissä liikkeissä ovat osin samoja, mitä löytyy esim. Tapettitaivaan, Prisman ja Kärkkäisen valikoimista. 

Hintoja eri liikkeiden välillä kannattaa vertailla, sillä hinnoissa voi olla useiden eurojen ero/rulla!

Seinäruusu on yksi suosikkitapettikaupoistani. Valikoima on laaja ja haluamansa tuote on helppo löytää. Lastentapetit löytyvät omasta osiostaan, joka on vielä lajiteltu erilaisten kuosien mukaan, esim. luontoaiheet, eläinaiheet jne. Tapetteja voi etsiä myös värin mukaan. Yksi ehdoton suosikkini Seinäruusun valikoimissa on Nostalgie Steampunk G56200. Kuosi on kaunis ja ajaton, sopii hyvin niin pienelle kuin vähän isommallekin lapselle.                                                                                                                                       


ON24 Sisustustavaratalon valikoima yllätti upeilla maisematapeteilla. Tämä verkkokauppa tarjoaa paljon myös fleecetapetteja, joiden joukossa oli paljon värikkäitä vaihtoehtoja ja erilaisia sarjakuva- ja piirroshahmoaiheita. Hillitympään makuun lastentapetteja oli niukemmalti. Vinkkinä mainittakoon, että lastenhuoneeseen kannattaa tämän liikkeen valikoimista katsoa tapetteja myös esim. makuuhuoneen tapetit-otsikon alta. Sieltä löytyi mm. tämä hurmaava hevostapetti (Fleece kuvatapetti White Horses), joka voisi olla vaikkapa ratsastusta harrastavalle lapselle tai nuorelle mieleinen:

Kaiken kaikkiaan, lastentapeteissa on nykyään mistä valita. Värivalikoima vaihtelee mustavalkoisista ja pastellisävyisistä hyvinkin voimakkaanvärisiin/räikeisiin, aiheet graafisista kuvioista ja pääkalloista luonto- ja satuhahmoaiheisiin. Tapetteja löytyy niin eläinrakkaille kuin muumienkin ystäville. Perinteistä jaottelua tyttöjen ja poikien aiheisiin on jonkin verran vielä nähtävissä, mutta merkittävä osa tapeteista soveltuu niin tytöille kuin pojillekin, mikä on hyvä asia. Lapsen omat mieltymykset on hyvä ottaa huomioon lastenhuoneen sisustamisessa, esimerkiksi kaikki tytöt eivät välttämättä ole ihastuneita vaaleanpunaisiin prinsessa-aiheisiin eivätkä kaikki pojat ole formulafaneja. Lapsen ikä ja kasvaminen on myös järkevää huomioida. Lapsen kasvaessa tapetti on uusittava, jos aihe on kovin vauvamainen ja lapsellinen. Toisaalta, lastenhuoneessa pinnat ovat usein kovilla muutenkin, joten tapetin uusiminen voi olla edessä, vaikka kuosi vielä miellyttäisikin. Esimerkiksi meillä toiseen lasten käytössä olevaan huoneeseen on 25 vuoden aikana uusittu tapetit jo neljä kertaa ja seuraava tapetointi on todennäköisesti edessä 1-2 vuoden sisällä, kun tytär muuttaa omilleen.

Osa lapsille ja lastenhuoneisiin suunnatuista tapeteista on niin kauniita, että niitä voi käyttää muissakin kodin tiloissa. Omat suosikkini lastentapeteista Nostalgie Steampunk-tapetin lisäksi ovat Vallilan Pohjola Satumetsä -tapetti ja Vallila Kevätlaulu 5224-2. Jos vaaleaa pitäisi valita, niin jokin mustavalkoinen kuosi olisi minun valintani, tai sitten tuo Up North-tapetti, jossa on eläinaiheita. Satumetsä-tapetti kiehtoo mieltä siinä määrin, että olen suunnitellut tätä tapettia toiseen yläkerrassamme olevista makuuhuoneista. Mutta tästä projektista kirjoittelen myöhemmin, sillä toistaiseksi tuo huone on vielä aikuisen tyttäreni valtakuntaa.

(kuvat: poimittu tapetteja tarjoavien yritysten sivuilta & googlen kuvahausta)

1 kommentti:

  1. Jos olis tarvetta, niin näistä valitsisin tuon kuumailmapallotapetin. Tosin sekin näyttää laajemmin katsottuna hieman rauhattomalta. Heppafanille nuo isot hepat ois varmaan kivat.

    VastaaPoista

Kiva kun vierailit blogissani!