Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 11. heinäkuuta 2021

PIENEN HIRSIMÖKIN REMONTOINTI JA SISUSTAMINEN, OSA V: keittiönurkkaus

Helteistä sunnuntai-iltaa! Tietokoneen ääreen istahtaminen ei ole kuumuuden vuoksi houkutellut viime aikoina, mutta mökin remontointi on edistynyt, vaikka en ole tänne siitä kirjoitellutkaan vähään aikaan. Tosin on todettava, että helle pehmittää aivot ja tuntuu hidastavan elämää muutenkin, joten remontti ei ole edennyt ehkä aivan niin rivakkaa tahtia, kuin se olisi edennyt hieman viileämmässä säässä. Mutta, valmista tulee, aikanaan...

Viimeisen viikon ajan olemme askarrelleet lähinnä keittiön parissa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan mökkikeittiömme tarkoitus oli näyttää alla olevien kuvien mukaiselta:  Kävi kuitenkin niin, että emme saaneet tilattua suunnitelman mukaisia keittiönkaappeja Ikealta kotiinkuljetuksella. Kaapit olisi pitänyt noutaa Lahdesta, ja se taas ei sopinut meille. Suunnitelma meni tämän vuoksi yläkaappien osalta uusiksi. Pienellä muokkauksella löysimme kaappiyhdistelmän, joka oli mahdollista saada kotiin toimitettuna.

Kaappien kokoaminen sujui melko vaivattomasti. Muutaman kerran olen kuullut sanottavan, että Ikean kaappien kasaaminen olisi vaikeaa, mutta ei se sitä ollut, ainakaan Maestrolle. Osapaketit oli hyvin merkitty ja kaikki tarvittavat osat löytyivät. Hinta-laatu-suhde näyttäisi näissä kaapeissa olevan kohdallaan ja ainakin tällä hetkellä voin suositella lämpimästi Ikean keittiökaappeja! Nämä meidän kaappimme ovat Metod-keittiökaappeja, ovimalli Axtad, mattavalkoinen. Työtaso on tammea ja käsitelty puuöljyllä. Uusi liesi toimii kaasulla ja vanha jääkaappi ekologisesti aurinkosähköllä.

Keittiön kaapisto on nyt työtason kiinnitystä, kaatoallasta ja yhden vetimen kiinnitystä vaille valmis! Alla kuva lähes valmiista keittiöstä ja uudesta kaminasta, josta tosin vielä puuttuu piippu: 


Vanha keittiö on purettu ja pinnat hiottu ja käsitelty samoilla väreillä kuin tupa ja pukuhuone. Hionnan piti olla minun heiniäni, mutta toisinpa kävi: tulevan makuusopen kattoa hioessani oikea lapa/olkavarsi sanoi yhteistyösopimuksen irti eikä hionnasta tullut mitään. Kyseessä lienee jonkinlainen rasitusvamma. Hiomakone ei ole painava, mutta ikävä työasento oli näköjään labrarotan fysiikalle liikaa... Lihakset eivät vaan toimineet, puolen minuutin välein oli levättävä. Maestro sitten ystävällisesti hoiti hiomisen ja minulle jäi pintojen maalaus. Siihen sentään kykenin, vaikka helle tekikin maalaamisesta melkoisen tukalaa puuhaa.

Alla vielä muutama kuva vanhasta keittokomerosta. Kuvissa keittiö on jo osittain purettu. Rempan ajan keittiö on toiminut lähinnä kahvinkeittotilana ja varastona, joten kuvat eivät ole kovin mairittelevia. 


Tulevalla viikolla olisi tarkoitus saada tupa uusia ikkunoita vaille valmiiksi. Ikkunathan saapuvat vasta elokuun lopulla. Makuusoppi valmistunee siinä samalla. Kun nämä tilat on saatu valmiiksi, siirtyy Maestro nikkaroimaan saunaa ja kattoa. Ja minä pääsen lempipuuhaani, eli SISUSTAMAAN jo valmistuneita tiloja :).

1 kommentti:

Kiva kun vierailit blogissani!