Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 21. kesäkuuta 2021

PIENEN HIRSIMÖKIN REMONTOINTI JA SISUSTAMINEN, OSA III

Mökkiremontti edistyy helteisestä säästä huolimatta. Viemme remppaa eteenpäin nyt useammalla rintamalla: katto, sauna, pukuhuone, tupa... Vain makuusopeksi muutettava keittiö saa toistaiseksi olla ennallaan.

Maestro purki viikonloppuna katolta pois vanhan kulahtaneen huopakatteen ja läikikkään aluspahvin. Roskaa tuli aivan valtava määrä, vaikka kyse on pienen mökin loivasta harjakatosta. Kattoa suojaamaan laitettiin pressut. Katon kanssa on kaikenlaista säätämistä, sillä aiomme laittaa huopakatteen tilalle peltikatteen. Maestro on perehtynyt aiheeseen, minä en niinkään, joten en tästä asiasta kirjoittele nyt enempää.

Tuvasta raijasimme pois kaiken ylimääräisen, jotta pääsen hiomaan katto-, seinä- ja lattiapinnat. Tyhjennyksen yhteydessä pelastin kovasti vitsikkään isäni keittiön oviaukon päälle liimaaman keltaisen tarran, jonka kohtalosta nuoriso oli jo ollut huolissaan. En vielä tiedä, kehystänkö tuon tekstitarran vai mitä sille teen, mutta mökin seinälle se vielä jossain muodossa päätyy!

Puhdistimme myös vanhan takan alla/edessä olleen suojapellin. Oletuksena oli, että pelti on kuparia, ja sen mukaan puhdistusta lähdettiin toteuttamaan suolalla ja etikalla. Melkoisen tummanvihreä vaahto pellistä irtosi, kun hinkkasin sitä juuriharjalla... Tämän käsittelyn jälkeen pelti oli omituisen himmeä ja marjapuuron värinen. Maestro sitten hinkkasi peltiä vielä jonkinlaisella killotuslaikalla ja lopputulos on aivan tyydyttävä. Mökin ikä saa näkyä myös tässä pellissä!

Minun päätyöni viikonloppuna oli katto- ja lattialistojen maalaaminen. Sainkin kaikki maalatuksi, ja listat kuivuivat helteessä nopeasti. Osa listoista saatiin jo pukuhuoneeseen paikoilleenkin. Pukuhuoneeseen on nyt asennettu myös pieni kaapisto ja valaisin, josta tosin toistaiseksi puuttuu sähkö. 

Alunperin tarkoitukseni oli, että pukuhuoneeseen laitetaan samat valkoiset kaapit, jotka siellä olivat jo pitkään olleetkin. Kaapit olivat kuitenkin jo sen verran kärsineet, että päätimmekin laittaa tilaan varastossa pyörineet, uudet ja käyttämättömät, Ikean kaapit. Nämä kalusteet tilasimme aikoinaan kotimme WC-remonttia varten, mutta emme sitten saaneetkaan kaappeja sopimaan toivotulla tavalla. Näin ne sitten jäivät ylimääräisiksi. Hyvä kun käyttöä löytyi! Tumma väri sopii pukuhuoneeseen siinä missä valkoinenkin. Toki valkoinen olisi ollut raikkaampi vaihtoehto, mutta näillä nyt mennään. Uusi alakaappi on hieman pienempi kuin vanha, mikä tuo lisää tilaa pieneen pukuhuoneeseen. 

Sunnuntaina Maestro tilasi mökillemme uudet ikkunat. Vanhojenkin kunnostamista mietimme, mutta siinä olisi ollut iso työ eikä ikkunoista olisi kuitenkaan saanut avattavia ja helposti pestäviä. Saamme ikkunat vasta elokuussa, onneksi kuitenkin ennen talvea!

Myös ulko-ovien uusimista olemme harkinneet, mutta nekin pitäisi teettää mittatilaustyönä, kuten ikkunatkin, mahtaako maksaa vaivaa? Mietimme vielä ovien kohtaloa. Tällä hetkellä fiilis on se, että vanhat ovet hiotaan ja maalataan. Mieli saattaa toki matkan varrella muuttuakin.

Tässä remonttiturinat tällä kertaa. Pian jatketaan taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun vierailit blogissani!