Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 18. kesäkuuta 2021

PIENEN HIRSIMÖKIN REMONTOINTI JA SISUSTAMINEN, OSA II

Alkuviikon myrskytuulet repivät osan mökkimme viimeisiään vetelevästä huopakatosta irti! Maestro teki katolle väliaikaisen korjauksen, mutta kiirehän tuon katon kunnostamisella on. Emme kuitenkaan pääse laittamaan kattoa uuteen uskoon, ennen kuin tupaan tulevan kaminan ja uuden kiukaan uudet piiput on asennettu paikoilleen. Kiukaan piippua emme pääse asentamaan, ennen kuin saunaan on rakennettu uusi lattia (entinen on siis purettu, jos en ole siitä aiemmin maininnut). Ja lattiaa emme pääse tekemään, ennen kuin mökin keskeltä notkollaan oleva lattia on saatu tuettua betonipilarein ja mökki saatu vaateriin. Suurin osa mökin alla aiemmin olleista luonnonkivistä on jo korvattu betonipilareilla, mutta vielä riittää työsarkaa tunkille ja Maestrolle. 


Mutta ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin. Remontti etenee kaiken aikaa! Saunan seinät on hiottu ja käsitelty Teknoksen Satu Saunasuojalla, sävy T3011. Seiniin tuli kaunis sävy ja kiilto, aine oli myös helppo levittää. Ainakin saunan seinien osalta värin valinta onnistui! Saunan lattia purettiin seinien käsittelyn jälkeen. Purkuhommissa Maestron verkkaritkin repesivät, mutta se nyt on pientä... 

Myös pukuhuoneen osalta remontti on edistynyt. Katto on hionnan jälkeen maalattu valkoiseksi, maalaukseen käytimme Teknoksen Paneelikattomaalia, joka peitti vanhan kellastuneen katon kahdella maalauskerralla. Seinät käsittelimme Teknoksen Hirsivahalla, sävy 3014. Seinistä tuli kauniin tumman ruskeat, kiiltävät ja kuultavat, aivan kuten olin toivonut ja suunnitellut. Myös lattia on jo kertaalleen maalattu, mutta se ei vielä näissä kuvissa näy.  Lattian maalaamiseen käytimme Teknoksen Teknofloor Aqua lattiamaalia, PM1, puolikiiltävä, sävy T4019. Värikartassa tämä sävy näytti vihertävänharmaalta, mutta lattiassa lähes valkoiselta, ainakin tuon ensimmäisen käsittelyn jälkeen.

Viikonloppuna remontti jatkunee taas, tiedossa on ainakin lattianmaalausta ja kaminan eteen tulevan pellin kiillotusta, tuvan tyhjennystä lopustakin irtaimistosta ja muuta mukavaa.

Mukavaa viikonloppua kaikille!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun vierailit blogissani!