Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 12. helmikuuta 2024

VÄRIN VALINTAA

Yläkerran WC:n katto ja seinien yläosat on nyt maalattu/tapetoitu. Katto raikastui ja seinät saivat harmahtavan sävyn. Kuvassa näkyy myös vinyylipintainen, pyyhittävä tapetti, jonka valitsin WC:hen. Mitäpä sanotte kuosista? Se on erikoinen, mutta sopii minusta hyvin WC-tilaan. 

Yksi syy, miksi valitsin juuri tämän tapetin, oli se, että siinä on sävyjä, jotka sopivat WC:n vaaleansiniseen kaakelilattiaan. Lattiaa ei nyt tarvitse maalata. Riittää, että käsittelen seinäkaakelit.


Kun tilassa on jo useampia värejä, voi olla toisinaan haasteellista valita näihin väreihin sointuvaa sävyä käsiteltävälle pinnalle. Oma tapani on noutaa kaupasta värikartan pieniä värinäytteitä suurempia lappusia ja testailla värien sopivuutta niillä. Näiden lappusten avulla Tikkurilan värikartasta valikoitui lopulliseen valintaan kaksi värisävyä: sininen Indigo ja vihreä Maininki.


Kuvassa vasemmalla Indigo ja oikealla Maininki. Sen lisäksi, että sävyn on sovittava tapetin sävyihin, sen on käytävä yksiin myös lattialaatoituksen ja seinämaalin kanssa.

Kummanko sävyn sinä valitsisit?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun vierailit blogissani!