Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 17. tammikuuta 2024

TÄYDENNYSTÄ OLOHUONEESEEN

Edellisestä postauksesta on aikaa, sillä 2 kk kestänyt työharjoittelu, jouluvalmistelut ja kaamos veivät kaiken ajan ja energian. Voimavaroja blogin ylläpitämiseen ei ole ollut eikä heikko työtilanne ole mielialaa kohentanut. Yritän nyt uuden vuoden alkaessa ryhdistäytyä ja päivittää blogiani useammin! Sisustus- ja muita projektejahan minulla on kuitenkin meneillään kaiken aikaa, vaikkei kukaan niistä mitään maksakaan (mistähän sitä palkkatyötä ja maksavia asiakkaita löytäisi...??? Etsinyt olen kyllä, mutta ei oota ja kiitos, mutta ei kiitosta tulee kaikkialta).

Ennen joulua tuunailin muutaman pienkalusteen. Olohuoneen seinällä iät ajat nököttänyt mäntyinen kukkateline sai uuden pinnan, kun hioin sen ja käsittelin Osmo Colorin öljyvahalla. Vahan sävy lienee kirsikka, käytin kotoa löytynyttä vahapurkin jämää. Aluksi kukkateline näytti silmääni aika kälyiseltä, mutta kun vein sen olohuoneeseen, huomasin sen sopivan täydellisesti tummaa puuta olevien kalusteiden kaveriksi.


Toinen tuunattava pienkaluste oli äidiltäni peritty vaalean puun värinen hylly. Hyllytaso on melamiinia tms. muovipintaista materiaalia, joten ennen pintavärin vetoa hylly oli käsiteltävä tartuntapohjamaalilla. Pintaväriksi valitsin mustan. Suosin yleensä Tikkurilan huonekalumaaleja, koska niistä minulla on hyviä kokemuksia, mutta päädyin tällä kertaa valitsemaan edullisemman vaihtoehdon paikallisesta marketista. Hyllyn kellastuneet kannattimet hioin ja käsittelin uudelleen puolikiiltävällä Ilves-merkkisellä kalustelakalla.


Olohuoneen sisustus on nyt tältä erää valmis. Olen erittäin tyytyväinen olohuoneen muutokseen. Seuraavaksi muutostyöt jatkuvat yläkerrassa, tarkoitus on ottaa viimeinkin työn alle yläkerran WC sekä yläkertaan johtava portaikko. Omia projekteja siis riittää, mutta aikaa olisi kyllä tehdä suunnittelua, maalausta ja tapetointia myös muille! Teen vielä toistaiseksi sisustussuunnittelua ja pienremontteja Osuuskunta Verson kautta. Kysyntää näille on ollut harmillisen vähän; tuntuu, että kukaan ei nyt uskalla investoida mihinkään. Sisustamisen ja korjausrakentamisen tarve tuskin kuitenkaan on vähentynyt ja uskon vakaasti, ettei tämä heikko taloudellinen tilanne Suomessa voi ikuisesti kestää. 

Parempia päiviä odotellessa siis mennään! Aurinkoisia talvipäiviä kaikille!
1 kommentti:

  1. Hyllyistä tuli hyvän näköisiä. Pieni kasvojen kohotus tekee hyvää välillä kalusteillekin. Toivottavasti työtilanteesi kohentuu lähiaikoina, eihän huonot ajat voi korjausrakentamisessa loputtomiin jatkua. Hyvää talven jatkoa sinulle.

    VastaaPoista

Kiva kun vierailit blogissani!