Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 29. heinäkuuta 2023

PIHAPROJEKTI

Mitäpä olisi kesä ilman pihaprojektia? Tai ylipäätänsä projektia? Kesällähän ei missään nimessä voi keskittyä pelkästään lomailuun ja lepäämiseen... 

Pihamme myllättiin kunnolla viimeksi 90-luvulla. Alapihalle jäi tuolloin alaoven ja autotallien ovien eteen alue, jossa on runsaasti savipitoista maata. Maa on herkästi routivaa ja erityisesti uudemman tallin oven edessä maa nousee talvisin jopa parikymmentä senttiä. Tästä on ollut harmia, sillä kun maa nousee, autotallin ovia ei saa kunnolla auki. Ja sekös miesväkeä keljuttaa.

Maestro sai viimein tarpeekseen tästä ongelmasta ja nyt on aloitettu operaatio maanvaihto. Kaivamme savipitoisen maan pois, kuskaamme sen mökille ja laitamme tilalle mursketta. Samalla uusimme seinän viereen 90-luvulla ladotun laatoituksen: kivet otetaan ylös, maata muokataan (erityisesti kallistuksia) ja sen jälkeen vanhat kivet ladotaan takaisin. Ja mikäli intoa ja aikaa riittää, siistimme myös talon perustuksen edes tältä yhdeltä seinustalta, viimeinkin... Siistimistä kaipaisivat myös autotallin ovet!


Samalla toteutamme pihaprojektin myös mökillä: huussin taakse tulee alue, jonne laitamme uuden lämpökompostorin (toki se pitää ensin ostaa jostakin). Vanha kompostori jää jälkikypsytystä varten. Alueella on kompostorien lisäksi tarkoitus varastoida mm. kalkki- ja lannoitesäkkejä ym. puutarhanhoidossa tarvittavaa tavaraa. Maisemoin alueen niin, että säkit ja muut roinat eivät heti pistä silmään, kun tuvan ikkunasta vilkaisee ulos. Suunnitelma on jo aika pitkälti hahmoteltu mielessäni ja odotan innolla, että pääsen toteuttamaan sitä...


Projektia siis riittää, tänäkin kesänä. Aitta jäänee sisustamatta ja samoin huussi, mutta onhan se kesä ensivuonnakin. Ja syksylläkin ehtii tehdä monenlaista. 

Hoidetaan nyt nämä pihaprojektit ensin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun vierailit blogissani!