Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 15. huhtikuuta 2023

SISUSTUSTEEMANA TUTKIMUSMATKA

Yläkerrasta vapautui huone tyttären muutettua kotoa pois ja remontoin sitä nyt yhdessä Maestron kanssa työhuoneeksi. 

Huone sisustetaan teemalla "tutkimusmatka". Idea lähti tapetista; pitkällisen etsinnän jälkeen mieleinen tapetti huoneeseen löytyi RTV:n alennuslaarista hintaan 3 euroa/rulla. Näin edulliseen löytöön oli pakko tarttua! Alla ideakuvaa huoneen sisustamiseen; lattiaan tulee Osmo Colorin Öljyvahaa (tumma tammi) ja pari seinää maalataan Tikkurilan sävyllä "serpentiini". Kalusteet löytyvät pääosin kotoa, samoin tekstiilit. Jotain pientä joutunen ostamaan, katsotaan nyt...

 

Alla kuvia myös lähtötilanteesta eli huoneesta ennen remontin alkua. Huone on viimeksi remontoitu nuoremman poikani huoneeksi, mutta päätyi tyttäreni käyttöön. Huoneen sävyt ovat poikani valitsemat ja vaikka mm. tapetti oli vielä hyväkuntoinen, haluan huoneeseen toisenlaista tunnelmaa ja värimaailmaa.


Remontti alkoi tapetin poistolla. Sen jälkeen hiottiin lattia, joka oli aiemmin käsitelty Osmo Colorin valkoisella öljyvahalla. Vahan hiomiseen tarvittiin sen verran järeä hiomakone, ettei sen käsittely onnistunut minulta vanhan rasitusvamman vuoksi. Yritin kyllä hiontaa kevyemmällä laitteella, mutta se ei purrut öljyvahaan. Lattian hiominen jäi Maestrolle, jolla on lihasvoimaa huomattavasti enemmän kuin minulla... Lattian suojaamisen, katon ja seinien kittaukset ja hionnat sain sentään hoidettua, mutta katon maalaus jää Maestrolle. En yksinkertaisesti pysty tekemään pitkään sellaista työtä, jossa on pidettävä käsiä koholla pään yläpuolella ja samalla pideltävä käsissä jotain työvälinettä! Katon maalausyritys päättyi surkeaan maalausjälkeen ja aikaansai yläselän jämähtämisen siten, että makasin eilisen päivän sohvalla jäätävästä päänsärystä kärsien... Tähän kaatui todennäköisesti ajatukseni lähteä opiskelemaan pintakäsittelyä. Ainakaan kattojen maalausta en pysty tekemään.

Maestro maalannee katon uudelleen tänään. Löysimme kattoon tekstuurimaalia, joten maalausjäljestä pitäisi tulla röpelöinen. Röpelöisyys toivottavasti peittää katossa nyt näkyvät kipsilevyjen saumausjäljet tai ainakin hämää katsojan silmää niin, etteivät ne korostu.

Alla vielä kuva huoneesta tapetin poiston jälkeen. Kovin on valkoista!


Näihin tunnelmiin päätän tällä kertaa. Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun vierailit blogissani!