Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 27. huhtikuuta 2023

HITAASTI ETENEVÄ REMPPA

Yläkertaan tulevan työhuoneen remontti on edennyt hitaasti. Aloitin rempan huhtikuun alussa heti kun tytär oli saanut kimpsunsa ja kampsunsa rahdattua uuteen kotiinsa, eikä vieläkään ole valmista. Aluksi tuli ongelmia lattian hionnan kanssa ja sen jälkeen tökki katon maalaus. Nämä molemmat hommat jäivät Maestron kontolle. Seinät sentään olen saanut nyt maalattua ja tapetoitua!

Seinien sävyä mietittiin vielä uudelleen katon maalaamisen jälkeen. Ripustin muutamia värilastuja katon rajaan ja sitten yhdessä Maestron kanssa pähkäilimme, mikä sävyistä sopisi katon hieman luonnonvalkoiseen taittavaan sävyyn sekä tapettiin. Alla olevasta kuvasta näkyy kattoon tullut hieman röpelöinen ja karkea kuvio, mikä tekstuurimaalilla pitikin saada aikaan.


 Uudeksi sävyksi valikoitui Tikkurilan "merisavu". Päädyimme tähän vaaleaan, vihertävään sävyyn, koska halusimme säilyttää huoneen valoisuuden ja raikkauden. Tämä sävy ei tapetin rinnalla näyttänyt tunkkaiselta, kuten moni muu sävy. 

Maalasin huoneen ikkuna- ja päätyseinät kahteen kertaan. Maalia kului lähes 3,6 litraa. Oviseinän tapetoin, pari rullaa tapettia riitti hyvin yhdelle seinälle. Kuvion kohdistamisen kanssa oli aluksi ongelmia, mutta siitäkin selvittiin!
Käsittelemättä on enää lattia. Yritän saada öljyvahan lattiaan tulevana viikonloppuna. Remonttia on jarruttanut mm. se, että en työpäivien jälkeen ole enää kotona jaksanut remontoida. Olen toista viikkoa ollut maalaamassa vanhan kerrostalon kellarissa seiniä, lattioita ja kattoja, työ on fyysistä ja siten myös uuvuttavaa. Lähipiirissä sattunut sairastapaus on myös hidastanut tahtia ja nostanut stressitasoja.

Mutta eiköhän remppa viikonloppuna etene! Kun lattia on käsitelty, huone onkin sitten lattialistoja vaille valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun vierailit blogissani!