Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 18. helmikuuta 2023

ABSTRAKTIA

Maalaamisesta on tämän talven aikana tullut minulle entistäkin tärkeämpi harrastus ja henkireikä. Tein aiemmin hyvinkin yksityiskohtaisia töitä, mutta nyt maalaustyylini on muuttunut abstraktimpaan suuntaan ja tarkka valokuvista kopioiminen on jäänyt vähemmälle. Jokaisen yksityiskohdan kopiointia tärkeämpää minulle on tavoittaa maalauskohteen tunnelma ja luonne. Haluan myös, että maalaukseni herättävät katsojassa tunteita ja ajatuksia ja jättävät tilaa katsojan omalle mielikuvitukselle. Jos näin käy, voin katsoa onnistuneeni.

Edelleenkin saan usein innoituksen maalaukseen valokuvasta. Joskus idea uuteen työhön putkahtaa kuitenkin jostain alitajunnan syövereistä. Niin kävi uusimman työni kohdalla. Minulla oli mielessä kohtalaisen selkeä mielikuva työstä ja siitä, millainen siitä tulisi - työlle oli valmiina jopa nimi, "Fever". Kesken maalausprosessin työ alkoi kuitenkin viedä minua aivan uusille poluille. Tuli polttava tarve maalata valkoisia taloja. Niitäpä sitten maalasin ja näin valmistui alla olevassa kuvassa esitetty akryylimaalaus, "Iltanäkymä", kooltaan 50 x 50 cm.


Luonto ja eläimet ovat aina olleet minulle tärkeitä maalausaiheita. Nyt on kuitenkin jostain syystä mielessä pyörineet kaupunkimaisemat ja erityisesti korkeat talot. Liekö sillä jotain tekemistä sen kanssa, että opiskelen parasta aikaa rakennusalaa? Unissa talon kerrotaan kuvaavan ihmisen omaa minuutta - ehkä talot liittyvät muutokseen, jota elän? Jotainhan nämä ihmisen mielestä kumpuavat kuvat kertovat. Mielessäni on jo uusi työ ja toivon, että  ehdin aloittamaan maalausta vielä tämän viikonlopun aikana. Tavoitteena on saada myös yksi sisustamiseen liittyvä käsityö valmiiksi, laittelen siitä kuvia tänne myöhemmin.

Ensimmäinen opiskeluviikko on nyt takana, työturvallisuuskortti suoritettu ja jotain uuttakin opittu. Tuleva viikko menee sekin vielä pääosin teorian parissa, sen jälkeen päästään tositoimiin, eli harjoittelemaan vesieristeiden tekemistä ja laatoittamista. Kotona yläkerran WC odottaa uudistusta, toivon että saan koululta itselleni sellaiset eväät, että pystyn hoitamaan vessaremontin ilman Maestron apua! Ensi pitäisi kuitenkin saada WC:n sisustussuunnitelma valmiiksi... Projekteja riittää!

Kivaa viikonloppua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun vierailit blogissani!