Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 22. lokakuuta 2022

VALINNAN SIETÄMÄTÖN VAIKEUS

Opiskelutoverini osti äskettäin rivitalokolmion miehensä kanssa ja lupauduin konsultoimaan sisustusasioissa. Muutamia viikkoja on nyt pähkäilty olohuoneen irtokalusteiden paikkaa, erityisesti ruokaryhmää, sekä olohuoneen takkaseinän tapetin valintaa. Apua on kaivattu myös säilytystilojen suhteen. Jotta pakka ei täysin leviäisi käsiin kun asiat rönsyilevät suuntaan ja toiseen, ehdotin, että pariskunta keskittyisi aluksi tapetin valintaan ja irtokalusteisiin vasta sen jälkeen, kun pinnat on remontoitu. Irtokalustesuunnitelmaa kyllä jo piirtelin ja totesin, että pöytää ei saa ikkunan ääreen kuten toive oli, sillä 2,2 m leveä TV/valkokangas lohkaisee niin suuren osan olohuoneesta itselleen, että ruokaryhmälle ei kovinkaan montaa järkevää sijoituspaikkaa löydy. Alla olevassa kuvassa on mielestäni ainoa järkevä paikka pöydälle, koska takan eteen haluttiin jättää oleskelutilaa. Nähtäväksi jää, millainen ruokailuryhmä tilaan hankitaan ja mihin se viimein sijoittuu. 


Olohuoneen tapetin valinta on osoittautunut erittäin vaikeaksi päätökseksi! Vaimo on ihastunut punaisen sävyisiin tapetteihin, mies vihertäviin. Halutaan bohoa ja valoisuutta. Ehdotin mallipalojen hankintaa ja niitä on nyt postitse saapunutkin. Mallipalat olivat kyllä valitettavan pieniä, eivät edes rullan leveyttä! Rautakaupoista saa onneksi noutamalla ihan kunnollisen kokoisia mallipaloja. Ilman mallipalaa valinta voi olla lähes mahdotonta. 

Pariskuntaa auttaakseni olen sijoittanut 3D-kuvaan erilaisia tapetteja, alla muutamia vaihtoehtoja:


3D-kuva helpottaa hahmottamaan sitä, miltä tapetti näyttää isolla pinnalla. Koska tapetin tulisi sointua myös uuden sohvan väriin, tein alla olevan havaintokuvan:

Nuo voimakkaan punaiset tapetit jättäisin itse pois vaihtoehtojen joukosta. Värit ovat kuitenkin niin makuasioita, että tottahan viime kädessä pariskunta itse päättää, mitä tapettia he haluavat. En aio sekaantua asiaan liikaa, koska auttelen tässä heitä nyt ilmaiseksi ja epävirallisesti. Yhtä oikeaa vaihtoehtoa tilaan ei ole ja se tapetti on valittava, josta tulee asukkaille itselleen hyvä fiilis.

Viimeisimmän tiedon mukaan ykkössuosikki on Majvillan June:


Tämä on mielenkiintoinen projekti ja on kiinnostavaa nähdä, miten remontti etenee ja millaisia valintoja tehdään. Itse keskityn ensi viikolla asunnon säilytysjärjestelmiin, aluksi kierrätysastioiden sijoitteluun. Ei ihan helppo homma sekään.

Mukavaa viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. 3D-mallintaminen pelastaa kyllä monilta turhilta ostoksilta. Onko nämä mallinnukset tehty SketchUpilla?

    Ihanaa sunnuntaita 🤍

    VastaaPoista

Kiva kun vierailit blogissani!