Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 31. toukokuuta 2022

MÖKKIREMPPA JATKUU

Viime kesänä aloitimme v. 1969 rakennetun pienen hirsimökkimme remontoinnin. Saimme sisätilat remontoitua lähes valmiiksi, muutamia listoja jäi puuttumaan. Uusimme lisäksi katon, hormit ja ikkunat. Koko kesähän siinä hujahti, mutta kyllä kannatti.

Tässä kesän korvalla remppa jatkuu sisätilojen viimeistelyllä. Viikonloppuna saimme lähes kaikki listat paikoilleen! Vain pukuhuoneesta jäi uupumaan kuistille johtavan oven ovilistat ja pari lattialistaa. Maestro asensi paikoilleen myös verhotangot, joten viime kesänä ompelemani verhotkin ovat nyt paikoillaan. Otan mökistä sisustuskuvia myöhemmin, mutta tässä pari kuvaa maistiaisiksi mökin tupakeittiöstä ja makuusopesta.



Ulko-ovien kohtaloa mietimme viime kesänä pitkään. Siinä vaiheessa, kun päätimme uusia mökin ikkunat, päätimme uusia myös ulko-ovet. Ostimme puuvalmiit mökkiovet, jotka kesän loppupuolella maalasin. Se olikin työläs urakka: ensin ovet piti käsitellä homeensuoja-aineella, sen jälkeen piti levittää pohjamaali ja lopuksi kolme kerrosta pintamaalia. Tämäkin työ kannatti, sillä ovathan nuo uudet ovet huomattavasti fiksumman näköiset kuin vanhat... Valkoinen väri tuo raikkautta ja ovissa olevat ikkunat tuovat valoa varsinkin hämärään pukuhuoneeseen. 



Puuttuvat ovilistat on jo hankittu ja ehkäpä saamme ne tällä viikolla paikoilleen, samoin kuin viimeiset lattialistat. Sen jälkeen alkaakin mökin ulkoasun kohennus. Tarkoitus on maalata mökki ulkoapäin, uusia kuistin lattia ja rakentaa kuistin levyinen porras kuistin eteen. Ensimmäinen kesälomaviikko menee todennäköisesti vanhaa maalia raaputellessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun vierailit blogissani!