Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 22. helmikuuta 2022

PUULATIKOIDEN TUUNAUS

Noin vuosi sitten ostin  eteiseen edullisen hyllykön Minimanista ja hyllykköön pari puulaatikkoa saman kaupan valikoimista. Kaupassa vaaleat puulaatikot näyttivät hyvältä, mutta kotimme sisustukseen vaalea puu ei vaan kerta kaikkiaan istu. Vaaleat laatikot vaaleilla hyllyillä ovat näyttäneet valjuilta ja aneemisilta.

Kyse on hyvin pienestä asiasta, jonka kanssa olisin kyllä voinut elää, mutta koska viikonloppuna oli sopivasti aikaa, päätin ottaa laatikot käsittelyyn. Kaivelin varastosta vanhan Osmo Color-puuvahapurkin ja vahasin laatikot tummemmiksi. 


Levitin vahaa aluksi siveltimellä ja sen jälkeen hieroin sitä puuhun vaahtomuovinpalasella. Myös puuvillakangas soveltuu vahan levittämiseen ja hieromiseen. Kahden laatikon käsittelyyn meni aikaa noin puolisen tuntia, eikä sotkua tullut juuri lainkaan.

Lopputulos miellyttää ainakin minun silmääni.


Mutta mitäpä olette mieltä tuosta hyllyköstä? Tuli nimittäin mieleen, että pitäisikö nuo vaaleat hyllytkin käsitellä tummemmiksi... Hyllyissä on todennäköisesti ohut lakka pinnassa, joten puuvahalla niitä ei voi käsitellä ilman hiontaa. Pikatuunaus voisi onnistua kalkkimaalilla (varastossa saattaa olla sekä ruskeaa että mustaa kalkkimaalia, ellen väärin muista), ehkä se noissa hyllyissä kestäisi ja toisaalta ei haittaa, vaikka hyllyt näyttäisivätkin kuluneilta ja vanhoilta - sehän sopisi tämän vanhan talomme tunnelmaan.

Täytyypä jättää tämä asia hautumaan! Juuri nyt minulla on työn alla vanhan omakotitalon saunan suunnittelu, joten tuunailut ja askartelut saavat odottaa. Talvilomaviikolla on sitten taas aikaa puuhastella enemmän.

Mukavaa lumentäyteistä päivää! Ajakaa varovasti, aamulla ainakin ajokeli oli todella huono!

4 kommenttia:

 1. Voi ihanuus miten ihana kokonaisuus.
  Niin kivat nuo laatikot tuossa hyllykössä ja kauniisti olet ne tuunannut.
  Minä joka kalkkimaalaan kaikkea varmaan kohta itsenikin🤣
  Niin olen sillä maalannut vaikka mitä. Yhtä tasoa hiukan kevyesti hioin ja maali päälle.
  Sinulla ollut mukavaa puuhaa❤
  Tuo olikin kiitti kiva vinkki tuunata laatikot puuvahalla.
  Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti ihan vielä lisätä löysin meiltä vajaan purkin kalustevahaa ja meinaan
   kokeilla arkkupöydän maalausta.
   Mukavaa laskiaissunnuntaita!

   Poista
 2. Laatikoista tuli hyvän näköiset! Ja luultavasti kestävämmät kuin kalkkimaalilla, jos nyt sitten sisutusesineiden tarvii niin kestäviä edes olla, ehkä saavatkin kulua sopivasti. Lumentäytteistä viikon jatkoa sinullekin!

  VastaaPoista
 3. Jos hyllyköiden vaaleus ei haittaa omaa silmääsi, niin minusta ne näyttää hyvältä noin. Kivat lootat!

  VastaaPoista

Kiva kun vierailit blogissani!