Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 11. helmikuuta 2022

KOIRAN KALUAMAN JAKKARAN UUSI ILME

Sain viime viikonloppuna viimein päätökseen Ansku-koiran kaluaman jakkaran kunnostuksen. Projektinahan tämä ei ollut iso, mutta yllättävän kauan sain siihen kuitenkin aikaa kulumaan, koska jouduin pitkään miettimään sitä, millä ja miten päällystän jakkaran istuinosan. 

Päädyin askartelukartonkiin ja käyttämään liimalakka-tekniikkaa. Kartonki on siis yksinkertaisesti liimattu liimalakalla tuoliin kiinni. Liimalakan kuivuttua (annoin kuivua useampia päiviä) lakkasin istuinosan himmeällä lakalla kolmeen kertaan, jotta siitä tulisi kestävämpi.

Jakkaran väri oli helppo valita: maalasin sen samalla Tikkurilan Tiffany-sävyllä mitä olin käyttänyt aiemmin äitini vanhan lipaston maalaamiseen. Nyt jakkara sointuu mukavasti yhteen lipaston kanssa, molemmilla on paikkansa makuuhuoneessamme.


Alla vielä kuva jakkarasta ennen ja jälkeen käsittelyn:


Näitä jakkaroita on meillä kaksi, myös toinen vaatisi kunnostuksen. Olen sen tosin kertaalleen jo maalannutkin. Käytin silloin maalaamiseen kovasti muodissa olevaa kalkki/liitumaalia vain todetakseni, että se ei käytössä kestä, ellei pintaan vedä asianmukaista suojakerrosta (mitä en tietenkään ollut pintaan vetänyt). Maalin kulumisen lisäksi tuo toinenkin jakkara on saanut koiranhampaista osansa, joten uudelleenkäsittely on paikallaan. 

Kaikenlaista pientä puuhailua siis riittää! Mukavaa viikonloppua!


 

4 kommenttia:

 1. Jakkarasta tuli tosi hieno! Kaikenlaista pientä puuhailua riittää. Minulla on suunnitelmissa kaappien siivousta. Siihen tarvitaan oikea fiilis ja tarpeeksi aikaa, että saa samaan syssyyn viedä projektin loppuun. Ehkäpä tänä viikonloppuna aloittelen kaappi kerrallaan. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 2. Oi.miten ihana lopputulos🥰
  Tuunailut on niin mukavia ja ihanaa nähdä lopuksi se oma käden jälki.
  Minä tänää kirpparilta hain pikku lipaston,sen tuunailu alkaa ehkä viikolla.
  Mukavaa viikonloppua sinulle🥰

  VastaaPoista
 3. Jakkarasta tuli ihan kuin uusi, persoonallisempi vain. Meillä on noita samoja jakkaroita. Pitää laittaa to -do -listalle, jos kesällä ottais käsittelyyn. Kalkkimaalista minulla on vähän samanlaisia kokemuksia. Olenkin miettinyt, josko niitä on jotenkin erilaisiakin olemassa, kun toiset niitä niin ahkerasti käyttää ja kehuu.
  Mietin, miten sait nuo kartongin reunat niin siisteiksi, mutta lakkahan sen tietysti teki. ajattelin, että CD -fix voisi myös käydä, mutta silloin ne reunat voisivat alkaa lärpättämään kulutuksessa.

  VastaaPoista
 4. Nythän jakkara on kuin uusi! Tosi hienoa jälkeä. Tuo maalin sävy on kaunis ja sopii vanhaan lipastoonkin mainiosti. Nyt vaan toisen jakkaran kimppuun. Olenkin joskus miettinyt, miten kalkkimaali mahtaa kestää käytössä ja nyt epäilyni vahvistui, eli ei se kestä kulutusta.

  VastaaPoista

Kiva kun vierailit blogissani!