Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 4. tammikuuta 2022

TUUNATUT KUKKARUUKUT

Vuoden ensimmäinen sisustukseen liittyvä askartelu oli vanhojen saviruukkujen tuunaus.

Idea tuunaukseen lähti jälleen siitä ajatuksesta, että tavaran määrää nurkissa on vähennettävä ja askarteluun/sisustamiseen/käsitöihin on käytettävä kotoa löytyviä materiaaleja. Tuumailin, että käsiteltyäni käyttämättömät ruukut uuteen uskoon, saan 1) kasveille uusia, kivannäköisiä ruukkuja, 2) käytettyä loppuun laatikossa vuosia pyörineen decoupe-lakan, 3) käytettyä pois vanhoja öljyvärejä, joita en enää vuosiin ole käyttänyt maalausten tekemiseen ja 4) hyödynnettyä askartelupaperien jämiä, joista ei enää ole korttiaskarteluun, mutta joita en ole hennonnut heittää roskiinkaan. 

Decoupe-lakan kanssa kävi kuitenkin niin, että aine oli kuivahtanut pulloonsa ja oli siten roskiskamaa. Pihinä, tai sanotaanko kauniimmin taloudellisena ihmisenä, tulin siihen tulokseen, että on edullisempaa tehdä liima-lakka itse, kuin ostaa sitä kaupasta. Tuumasta toimeen! Maestron kanssa yhdessä sekoittelimme seuraavanlaisen liemen:

- 1,5 osaa puolihimmeää, vesiohenteista lakkaa 

- 1 osa Erikeeper-liimaa

- 1 osa vettä.

Testasin seosta ja se toimi hyvin erityisesti sanomalehtipaperin, ohuiden askartelu-papereiden ja ohuen puuvillakankaan kiinnittämiseen pahville ja puulle.

Vintilä löytyi kolme saviruukkua ja käsittelin ne kaikki. Isoimman ruukun pinnoitin sanomalehdestä revityillä palasilla ja pienempiin käytin askartelupapereiden jämiä. Ruukkujen yläosat maalasin öljyväreillä. 

Mitä pidätte lopputuloksesta? Kahta samanlaista ruukkua ei ole eikä tule... Otan nämä ruukut keväällä käyttöön, kun huonekasveille tulee taas mullanvaihdon aika. 
2 kommenttia:

  1. Todella ihanaa askaretta sinulla ollutkin ja lopputulos huikee ihanat ruukut❤
    Kyllä nyt kukkien kelpaa😊

    VastaaPoista
  2. Tulipa kivat! Tykkään etenkin tyylistä ja sävyistä.

    VastaaPoista

Kiva kun vierailit blogissani!