Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 12. tammikuuta 2022

MATKA PUNAISILLE VUORILLE

Paperin repiminen ja silppujen liimaaminen oli niin rentouttavaa puuhaa näinä stressaavina aikoina, että kukkaruukkujen tuunaamisen jälkeen tein paperisilpuista vielä yhden työn. Onko tämä taidetta vai pelkkää askartelua, sen voi jokainen päättää aivan itse! 

Teoksen nimeksi annoin "Matka Punaisille vuorille". Tämä kuva on kummitellut mielessäni jo jonkin aikaa ja mielessä kummittelevat kuvat on saatava tavalla tai toisella näkyvään muotoon, muuten niistä ei eroon pääse. Työ kuvaa matkaa, jonka me kaikki teemme, eli elämää. Punaiset vuoret kuvaavat paikkaa, jonne me kaikki lopulta päädymme - mikä se paikka sitten ikinä mahtaakaan olla. Mielipiteitä on joka lähtöön.


Aluksi ajattelin, että tämä työ päätyy korkeintaan Wanhan Woimalan kesänäyttelyyn, mutta yllättäen se sopikin makuuhuoneemme seinälle ja siihen se saa toistaiseksi jäädä.

Työn pohjana on piirustuslehtiön pahvinen takakansi, jonka käsittelin gessolla ennen paperisilpun liimaamista liima-lakalla. Paperisilppu ja kuvat ovat peräisin aikakauslehdistä ja mainoksista. Kyseessä on siis puhtaasti kierrätystyö, kehyksiä lukuun ottamatta, tosin niitäkään en ostanut tätä teosta varten.

Alla vielä muutamia yksityökohtia taulusta. Toinen kuvista on näköjään hieman epätarkka (lasin alla olevan työn kuvaaminen oli hieman hankalaa heijastuvista valoista johtuen) mutta ehkä siitä jonkinlaisen vaikutelman saa siitä, mistä on kysymys.


Loppuvuodesta jännitin, miten tiimillemme käy yt-neuvotteluissa. Kerrottakoon nyt, että ketään meistä ei irtisanottu. Koko liiketoiminta sen sijaan myytiin toiselle yritykselle, tästä saimme tiedon 3.1.22. Eli työnantaja vaihtui, muuten työt jatkuvat entiseen malliin, ainakin toistaiseksi. Hyvä näin! 

5 kommenttia:

 1. Upea työ! Aivan tyhjästä luotua taidetta. Myös tuunatut kukkaruukut on kivan näköisiä.

  VastaaPoista
 2. Mielettömän upea työ! Paperinpalojen asettelu vaatii taiteellista silmää ja sitä tuossa taulussa on roppakaupalla. Taitava olet. Hyvä juttu myös, että työtkin jatkuu. Työnantajan vaihdos voi poikia jotain positiivistakin 😊

  VastaaPoista
 3. Kiitos Purulaari ja Tiina mieltä lämmittävistä kommenteista!

  VastaaPoista
 4. Kyllä tuo on minusta taidetta kaikkine syvyyksineen! Vuorille mennään jalkaisin, moottorein ja siivin. Hieno!

  VastaaPoista
 5. Todella ihana idea❤ ja niin rentouttavan luovaa.
  Kaunis taulu ja ihana kokonaisuus väreineen kaikkineen🤗

  VastaaPoista

Kiva kun vierailit blogissani!