Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 5. marraskuuta 2021

KEHYSKUDONTAA JA KYNTTILÄASETELMA

Keittiön pöydällä olevat, valonpuutteesta kärsivät viherkasvit roskasivat sen verran ikävästi ruokapöytää, että siirsin ne toisaalle. Tämän jälkeen pöytä näytti autiolta ja alastomalta - jotain piti keksiä piristykseksi. Päätin rakennella pöydälle kynttiläasetelman pimeiden iltojen ratoksi. Tarvikkeet asetelmaan löytyivät vintiltä, "aarrelaatikoista" ja omasta pihasta/pihapiiristä: muutama ruukku, mehikasveja, sammalta, käpyjä, punaisia helmiä... Pienen rakentelun jälkeen asetelma näytti tältä:Jotakin kuitenkin puuttui, sillä pöytä näytti edelleen liian tyhjältä ja asetelma orvolta ja yksinäiseltä.

Päätin hyödyntää asetelmassa tabletin, jonka taannoin kudoin kudontakehyksellä. Kudontakehys on monelle varmasti tuttu väline koulun käsityötunneilta. Itse tutustuin kehyskudontaan ensimmäisen kerran ala-asteella. Kehystä, joka oli paksua muovia, kutsuttiin tuolloin nimellä "Valpuri". Muistan, kuinka innoissani olin lankojen pujottelusta ja tekemäni värikäs pannunalunen hapsuineen on vieläkin jossain tallessa. 

Nyt käyttöön ottamani tabletin kudoin hieman isommalla kudontakehyksellä, jonka tilasin alkusyksystä Lankavalta. Aluksi kudonta oli aikamoista ähräämistä. Jouduin aloittamaan työn alusta jopa kolmeen kertaan, ennen kuin homma alkoi sujua. Ensimmäisillä kerroilla työ lähti ikävästi kapenemaan lupaavan alun jälkeen, enkä toki halunnut, että tabletista tulee muotopuoli. Tähän ensimmäiseen kokeiluversioon käytin lankavarastoni puuvillaisia jämälankoja sekä ohutta kultalankaa.

Lopputulokseen olen tyytyväinen ja tabletti istui mukavasti myös asetelmaan, kun sijoitin sen päälle lahjaksi saamani kynttilähurrikaanin.Nyt ruokapöytä ei enää näytä niin autiolta ja asetelmaa voi joulun lähestyessä täydentää jouluisilla koristeilla, jos siltä tuntuu. Ruukuissa olevat mehikasvit on helppo myös korvata, jos kaupassa sattuu tulemaan vastaan ruukkuihin sopivia, kukkivia huonekasveja.

Kaikki materiaalit asetelmaan löytyivät kotoa / luonnosta, joten asetelman hinnaksi tuli 0 euroa.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun vierailit blogissani!