Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 29. lokakuuta 2023

ASUNTOA MYYMÄSSÄ

Syksy on ollut kiireinen. Äidin kuoleman jälkeen en ole ehtinyt, hieman kärjistetysti sanoen, muuta kuin käymään koulussa ja sen jälkeen kotona syömässä ja nukkumassa. Nyt äiti on saatettu hautaan, perunkirjoitus on hoidettu ja äidiltä jääneet käyttökelpoiset tavarat ovat lähes kaikki saaneet uuden kodin. Lisäksi olen veljeni kanssa remontoinut ja siivonnut äidin 73,5 neliön kerrostalokolmion myyntikuntoon.

Vuonna 2006 rakennetussa talossa sijaitseva 5. kerroksen asunto oli onneksi vanhempieni jälkeen pääosin hyvässä ja siistissä kunnossa. Ainoastaan toisen makuuhuoneen ja olohuoneen tapetit olivat auringonvalon vuoksi palaneet siihen kuntoon, että päätimme repiä ne pois ja maalata seinät. Myös eteisen käytävä oli siinä kunnossa, että seinät oli maalattava uudelleen; äidin sinitarroin kiinnitetty postikorttikokoelma oli jättänyt alkuperäiseen maalipintaan ikäviä jälkiä, jotka eivät lähteneet pesemällä pois.

Remontti ei tietenkään sujunut niin helposti, kuin olin kuvitellut. Makuuhuoneen tapettien poisto kävi kivuttomasti, mutta olohuoneen tapetit istuivat seinässä harvinaisen tiukasti. Kun viimein tapetit oli saatu irti, piti erityisesti olohuoneessa tehdä melkoinen määrä kittausta ja hiontaa, että seinistä saatiin maalauskelpoiset. Seinät olivat täynnä mitä omituisimpia röpelöitä ja epätasaisuuksia, jopa siinä määrin, että ylitasoitus olisi ollut seinien tasoitukseen järkevin vaihtoehto. Sitä en lähtenyt tekemään, koska en ole vielä riittävästi sitä opiskellut ja harjoitellut.

Mutta saimme kuin saimmekin seinät maalauskuntoon. Sen jälkeen tuli ongelmia seinämaalin kanssa. Koska emme halunneet sijoittaa remonttiin mitään suuria rahasummia, ostimme aluksi Biltemasta edullista, valkoista seinä- ja kattomaalia. Tämä oli virhe. Maali oli paksua ja sen levittäminen seinään telalla oli todella vaikeaa! Maali nahkottui muutamissa minuuteissa, mutta oli uudelleen maalattavissa vasta kahdeksan tunnin kuluttua. Työ edistyi hitaasti. Maalattuani makuuhuoneen seinät kolmeen kertaan tulimme veljeni kanssa siihen tulokseen, että nyt riittää! Maali meni vaihtoon, sillä en saanut seiniin tasaista maalipintaa tällä maalilla sitten millään. Eikä siinä onnistunut veljenikään.

Vaihtoehdoksi löytyi Rustasta valkoinen Nyans seinämaali. Tämän saman maalin sävyllä koala maalasin keväällä tyttären vuokrayksiön seiniä ja nyt tämän toisenkin maalauskokemuksen jälkeen voin kyllä lämpimästi suositella Nyansin maaleja! Maali on helposti levittyvää, peittää kahdella maalauskerralla (toki maalattava pinta vaikuttaa tähän) ja kuivaa kahdessa tunnissa uudelleen maalattavaksi.

Miksi maalasimme seinät valkoiseksi? Tätä varmasti ihmettelevät ne henkilöt, jotka tuntevat sisustustyylini, en ole suurten valkoisten pintojen ystävä. Valkoinen valikoitui väriksi tässä tapauksessa siksi, että asunto on menossa meille tuntemattomille ihmisille, joiden sisustusmausta meillä ei ole aavistustakaan. Tarkoitus oli tehdä asunnosta siisti, sellainen, jossa ei välttämättä tarvitse heti tehdä remppaa, jos ei halua. Useimpia ihmisiä valkoiset seinät miellyttävät. Jos uusi omistaja ei ole valkoisen ystävä, seinät ovat nyt siinä kunnossa, että ne on helppo maalata mieleisellään sävyllä tai tapetoida.

Remontti on nyt siis taputeltu, asunto on myynnissä Etuovi.comissa ja ensimmäiset näytöt on pidetty. Myymme asuntoa itse. Alla muutamia kuvia.
Esittelykuvien ottaminenkaan ei ollut maailman yksinkertaisin asia, koska sen enempää veljeni kuin minäkään emme ole ammattikuvaajia. Kännykällä otetut kuvat onnistuivat osittain, mutta veljeni mielestä ikkunoiden ja seinien välinen kontrasti oli liian suuri. Yritimme tuoda seinille lisää valoa veljeni studiovaloilla. En ole kuitenkaan koskaan käyttänyt kuvatessani mitään ylimääräisiä valoja, joten en osannut oikein kuvata niiden kanssa. Valmiit kuvat olivat kolkkoja ja tunnelma kylmä. Lopulta kaivoin esiin vanhan järjestelmäkamerani, ylläolevat kuvat on otettu sillä. Ylimääräistä valoa on käytetty ainoastaan saunan ja pesuhuoneen kuvissa.

Jos olet kiinnostunut siististä kerrostaloasunnosta Jyväskylässä, niin minulle voi laittaa viestiä. Asunnossa on 3 h + k + vh + ph/wc + s + erillinen wc + p. Lisätietoja löytyy Etuovi.comista tai kysymällä minulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun vierailit blogissani!