Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 9. huhtikuuta 2023

VUOKRA-ASUNNON EHOSTUS

Tytär päätti viimein lentää siivilleen ja muuttaa vuokrayksiöön! Edullinen yksiö sijaitsee v. 1969 rakennetussa kerrostalossa ja on valoisa ja pohjaltaan järkevä. Keittiön kaapit ovat siistit ja kylpyhuone remontoitu nykyaikaiseksi. Lattiakin vielä menettelee, vaikka laminaattien asennus ei kaikin osin ollutkaan ihan onnistunut. Eteisen seinät valkenivat pesulla.

Mutta olihan tuolla sanomistakin. Huoneen yksi seinä oli tapetoitu ja tapetti oli muutamasta kohdasta repeytynyt. Tapetointi oli myös tehty todella mielenkiintoisella tavalla erikokoisista paloista, ehkä säästösyistä. Huoneen muilla seinillä oli lasikuitutapetti, jota oli kittailtu miten sattuu ja joka oli aika nuhruinen. Myös keittiön vaaleat seinät olivat nuhjuiset ja kolosia täynnä. Kuvissa asunnon osittainen nuhjuisuus ei tule kovin hyvin esille, mutta kämppä kaipasi pintaremonttia, se on totuus.

Huoneiston omistajan kanssa sovittiin vuokranalennuksesta maalausremppaa vastaan. Tapetoimaan emme nyt lähteneet, koska tytär halusi muuttaa mahdollisimman pian, vaikka mielelläni olisin kyllä tapetoinutkin. Maalauksella nyt kuitenkin mentiin! Huoneen seiniin valittiin neutraali sävy Rustan seinämaalivalikoimista, sävy Koala. Keittiön seinät maalasin kahteen kertaan kotoa löytyneellä valkoisella seinämaalilla. Keittiöön löytyi varastosta myös pieni pöytätaso, joka asennettiin paikoilleen.

Muutamalla tipalla maalia ja parilla pienellä korjauksella keittiö kohentui kummasti!


Huoneen lasikuitutapetti oli valkoista ja kaapiston takana oleva seinä sinapinkeltainen/ruskea. Kaapiston päädyssä oli iso lommo, aivan kuin joku olisi iskenyt siihen nyrkillä (mikä on täysin mahdollista). Huoneen kolme seinää maalasin Koalalla kahteen kertaan. Kaapiston päädyn kittasin ja hioin ja maalasin sen jälkeen valkoiseksi. Alla kuvia ennen ja jälkeen muutoksen.
Huoneiston saattamiseksi muuttokuntoon meni maalauksineen ja siivouksineen kolme päivää. Lopputulos oli kuitenkin kaikille mieleinen, niin tekijälle kuin asunnon tulevalle asukillekin. On se vaan uskomatonta, kuinka suuren muutoksen ja raikastuksen voi saada aikaan tuubillisella kittiä ja muutamalla litralla maalia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun vierailit blogissani!