Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 13. syyskuuta 2022

AURINGONKUKKANAINEN JA AVAUTUMISTA

Avaudun tässä nyt hieman työkuvioistani samalla kun esittelen teille uusimman maalaukseni. 

Olen koulutukseltani ympäristöhygieenikko (FT) ja olen käynyt sen lisäksi vuoden mittaisen sisustussuunnittelijan koulutuksen. Tähän saakka merkittävimmän työurani olen tehnyt sisäilmalaboratoriossa asumisterveysmikrobiologian asiantuntijana; peräti 17 vuotta tuli tiirailtua mikroskooppiin. Mutta nyt se on loppu. Laboratoriomme on kuluneen vuoden aikana vaihtanut omistajaa kahdesti ja viimeisin omistaja päätti lakkauttaa koko toimipisteemme. Minut ja henkilökuntaan kuuluneet neljä muuta ihmistä irtisanottiin toukokuussa ja laboratorion toiminta päättyi kesäkuun lopulla.

Pitkän työuran tehneenä minulla on myös pitkä irtisanomisaika, 6 kk. Teen nyt töitä kotona, ts. päivystän puhelinta klo 8-16. Käytännössä voin tehdä ihan mitä haluan, kunhan olen työnantajan tavoitettavissa em. aikana. Ja tokihan minä olen. Jos työtehtäviä tulee, hoidan ne. 

Alkuvuodesta aloitin yrittäjyysopinnot, koska aavistelin, että labramme käy huonosti. Mielessäni siinsi unelma omasta sisustusalan yrityksestä. Opinnot päättyvät loppuvuodesta, samaan aikaan jään virallisesti työttömäksi, ellen sitä ennen löydä uutta toimea.

Nyt joku lukijoista miettii, että entäs se sisustussuunnittelu ja oma yritys? Kyllä, sisustussuunnittelu on intohimoni ja sitä haluaisin tehdä päätyökseni! Unelma omasta yrityksestä on edelleen olemassa. Missioni on suunnitella ihmisille toimivia, käytännöllisiä ja samalla kauniita koteja, joissa olisi terveellistä ja turvallista elää. Ajat ovat nyt kuitenkin sen verran huonot, että päätoimisena yrittäjänä toimiminen ei houkuttele eikä sisustussuunnittelijoille ole avoimia työpaikkojakaan tarjolla, ainakaan virallisilla kanavilla. Jatkan kyllä sisustussuunnittelutöiden tekemistä sivutoimisena laskutusyrittäjänä, mutta päätoimeksi siitä ei ainakaan vielä tässä vaiheessa ole. Palkkatyötä pitäisi löytää. Helpommin sanottu kuin tehty.

Tulevaisuus on siis täysin hämärän peitossa, mutta en jaksa murehtia sitä tässä vaiheessa. Olen nauttinut kesästä ja nyt nautin syksystä. Luovuus virtaa ja ideariihi päässäni raksuttaa kaiken aikaa, välillä turhankin kiivaasti. Ensimmäistä kertaa vuosiin minulla on aikaa maalata, piirtää, musisoida, lukea, askarrella... Tehdä ihan mitä vaan! Aikaa on myös ikääntyvälle äidille aivan eri tavalla kuin aiemmin. Huonomminkin asiat voisivat siis olla!

Viimeisin maalaukseni on Auringonkukkanainen. Tämä on akryylimaalaus kankaalle, koko 50 x 70 cm. Innoituksen kuvaan sain Instagramissa olleesta kauniista valokuvasta. Maalaus ei esitä ketään tiettyä henkilöä, tarkoituksella en tehnyt tästä muotokuvaa.


Tämä työ päätyy myytävien töiden joukkoon, omalle seinälle ja kotiemme väreihin tämä ei käy eikä tällä hetkellä mahdu. Eli jos maalaus kiinnostaa, ota yhteyttä!

Maalauksia tulee syntymään jatkossa aivan eri tahtiin kuin aiemmin. Myös sisustusprojekteja on suunnitteilla ja yksi valmistunut kohde pitäisi käydä kuvaamassa. Samalla kun uppoudun näihin luoviin projekteihini, annan alitajunnan raksuttaa. Uskon, että jossain vaiheessa minulle kirkastuu, mitä haluan tehdä tulevaisuudessa. Vaihtoehtoja on, ja opiskelu on yksi niistä. Varmaa on se, että "en jää kotiin masentumaan", kuten eräs opiskelutovereistani pelkäsi.

Katsotaan, minne tuuli tytön kuljettaa. Täältä tullaan, elämä!

1 kommentti:

  1. Sinulla on osaamista ja lahjakkuutta. Varmasti löydät itsellesi uuden työpaikan ja sitä odotellessa sinulla on aikaa toteuttaa ideoitasi sekä huolehtia äidistäsi, sekin on rikkaus.

    VastaaPoista

Kiva kun vierailit blogissani!