Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 23. elokuuta 2022

Mökin oleskelunurkkaus

Kuten olen jo useampaankin kertaan kirjoitellut, mökkimme tupa on pieni, keskivertoyksiön kokoa. Tilasuunnittelun avulla saimme kuitenkin mahdutettua tupaan sekä keittiön että tilaa oleskelulle. 

Miniolohuoneemme sijoittui luontevasti mökin järvelle avautuvan ison ikkunan ääreen. Tähän olisi mahtunut pieni sohvakin, mutta koska meitä mökillä on yleensä vain kaksi aikuista, päätimme, että kaksi kevyttä nojatuolia riittää. Tuolit on hankittu Sotkasta, lampaantaljat muistaakseni Rustasta. Jos joskus saamme lapsenlapsia, voi tuolit korvata levitettävällä sohvalla, jossa pienet voivat nukkua - mutta tämä on vain haave, lapsemme eivät todellakaan ole vielä perheitä perustamassa!


Tuolit voi halutessaan kääntää niin, että istuessa voi katsella järvelle. Pieni Jyskistä hankittu pyöreä pöytä toimii laskutilana ja puhelimen latauspaikkana. Oranssi jakkara on ollut mökillä iät ja ajat, sen alkuperää en tiedä. Maton toin kotoa, se on joskus hankittu nuoremman poikamme huoneeseen, mutta ei tällä hetkellä mahdu sinne. Onneksi sopi mökille! Ikkunaan haluaisin joskus Marimekon verhot, jotain musta-valkoista, mutta tässä vaiheessa en ole halukas sijoittamaan 250-300 euroa kesämökin verhoihin. Nuo vanhat halpisverhot istuvat kokonaisuuteen ihan nätisti.

Toistaiseksi emme ole ehtineet nojatuoleissa paljon istuskelemaan, kun on ollut maalaushommia ym. Mutta Ansku-koira on kuluttanut nojatuoleja sitäkin ahkerammin! Ansku pitää pehmeästä ja lämpöisestä lampaantaljasta, joka lisäksi suojaa tuolia likaantumiselta ja koirankynsiltä - edullisempaa on hankkia uusi talja tms. kuin ostaa uusi tuoli likaantuneen ja rikkoutuneen tilalle!


Mökkeilykausi alkaa kohta olla ohi, ainakin tällä meidän ei-talviasuttavalla mökillä. Viimeistään syyskuun lopulla alkaa olla niin viileää, että mökkeily ei enää houkuttele. Tytär tosin mietti, että voisiko mökillä olla yötä talvellakin. No, käytännössä kyllä, yövytäänhän sitä ulkona laavussakin. Ajatus parin päivän syys- tai talviretkestä jäi kyllä mieleen muhimaan...

3 kommenttia:

 1. Kauniin viihtyisän näköistä.
  Tuolit oikein houkuttelevat istumaan ja nauttimaan mökki elämästä.
  Koira söpölikin niin nauttii olostaan.

  VastaaPoista
 2. Tulikin viihtyisän näköinen kulmaus! Ansku näyttää tykkäävän erityisesti ;) Ja punainen jakkara on piste iin päälle.

  VastaaPoista
 3. Oikein onnistunut sisutus, harmoninen ja rauhallinen. Pikku jakkaralle ei kannata tosiaan tehdä mitään, se on hyvä juuri noin, alkuperäisessä asussaan sen kuuluukin olla.

  VastaaPoista

Kiva kun vierailit blogissani!