Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 4. heinäkuuta 2022

MÖKKISAUNAN PUKUHUONE

Näin helteiden aikaan blogini on viettänyt hiljaiseloa. Postausten vähyyteen on vaikuttanut myös muuttunut työtilanne, josta kerron tarkemmin jossain vaiheessa. Mainittakoon tässä vaiheessa sen verran, että lähes 17 vuotta kestänyt laboratoriourani on päättymässä toimitilojen lakkauttamisen vuoksi. Vielä en tiedä, mitä tulevaisuudessa ryhdyn tekemään - tuleeko sisustussuunnittelusta minulle päätoimi vai tienaanko jatkossakin elantoni pääosin tekemällä jotain luonnontieteisiin liittyvää. Aika näyttää!

Tässä postauksessa esittelen mökkimme uudistuneen pukuhuoneen. Alla ennen-jälkeen-kuva:


Kertauksena kerrottakoon, että hirsiseinät hiottiin ja käsiteltiin hirsivahalla. Käsittely tehtiin kahteen kertaan, koska ensimmäisen käsittelyn jälkeen lopputulos oli läikikäs. Toisen käsittelyn jälkeen hirsipinnasta tuli tummansuklaan värinen. Lattia ja katto maalattiin, ovet ja ikkuna uusittiin.

Irtaimisto on pääosin kierrätettyä ja tilassa jo aiemmin ollutta tavaraa: vanhan mäntypenkin maalasin siniseksi, seinällä säilyi susi-aiheinen seinävaate, jonka olen joskus ommellut. Talvinen aihe kesämökillä voi olla erikoinen, mutta aihe muistuttaa siitä, miten lyhyt kesä helteineen ja itikoineen onkaan - siksi siitä kannattaa nauttia täysin siemauksin!

Sininen räsymatto on enoni vaimon kutoma. Verho pitseineen on 90-luvulta. Kaapisto on uusi, Ikeasta hankittu. Vanhan valkoisen kaapiston yläosa päätyi kierrätykseen ja alaosa ulkohuussiin. Punainen lääkekaappi sai jäädä paikoilleen piristämään melko tummaa tilaa. Valaisinkin, joka oli täysin käyttämätön, on jo aiemmin hankittu; se hankittiin joskus johonkin projektiin x, mutta ei koskaan päätynyt käyttöön. Nyt sille löytyi kuitenkin oivallinen käyttökohde.


Tyttären mielestä pukuhuoneesta oli liian avoin näkymä kuistille, joten ovessa olevaan ikkunaan laitettiin suokalvo. 


Henkilökohtaisesti olen erittäin tyytyväinen muutokseen. Pukuhuone oli aiemmin puoliksi pukuhuone, puoliksi varasto. Nyt kun tila on siistitty, ei sinne tee mieli enää kasata ylimääräistä roinaa.

Yritän jatkossa taas päivittää blogiani vähän reippaampaan tahtiin. Helteistä heinäkuuta kaikille!

1 kommentti:

  1. Pukuhuoneesta tuli tosi nätti ja raikas vaikka tummat seinät onkin:) Sininen penkki on hieno, onnistunut väri:)

    VastaaPoista

Kiva kun vierailit blogissani!