Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 13. kesäkuuta 2022

MÖKKISAUNA VALMISTUI

Mökkisaunamme on nyt viimeistä listaa myöten valmis ja ensimmäiset kunnon löylytkin on jo ehditty nauttia! Iki-kiuas osoittautui erittäin hyväksi ja toimivaksi: löylyt ovat hyvät ja lämpö saunassa säilyy pitkään. Kiuas polttaa puun puhtaasti ja vaikka kiukaan lämmitysaika onkin pidempi kuin vanhan kiukaan, oli kiukaan vaihto vaivan väärti. 

Saunassahan meni uusiksi seiniä lukuun ottamatta aivan kaikki: ovi, ikkuna, lauteet, kiuas, lattia ja katto. Vanhat seinät hiottiin ja käsiteltiin sävytetyllä Satu Saunavahalla. Katto, ovi ja ikkuna puitteineen käsiteltiin värittömällä Satu Saunasuojalla ja lattia Supi lattiaöljyllä. Lauteet ovat lämpökäsiteltyä haapaa ja ne suojakäsiteltiin parafiiniöljyllä.


Saunan irtaimisto on pääosin käytettyä. Vanha, tummunut kuparikiulu puhdistettiin fosforihappokäsittelyllä ja siitä tuli kuin uusi. Seinälle kelpasi vanha naulakko mietelauseineen ja lauteille aiemminkin käytössä ollut laudeliina ja vanhasta pyyhkeestä ompelemani saunatyyny. Kylmävesiastian uusimme, tähän tarkoitukseen hankimme Valion vanhan maitotonkan, johon Maestro asensi hanan ja rakensi jalustan.



Olemme erittäin tyytyväisiä saunaremontin lopputulokseen. Sauna on valoisa, toimiva ja turvallinen. Sisustus on tehty mottoni mukaan, eli asumisterveys huomioiden! 

Mökkisauna oli edesmenneelle isälleni tärkeä paikka ja erityisesti vanha kiuas oli hänelle rakas, mutta uskon, että isäkin hyväksyisi tämän uuden saunan. Ehkäpä hän meitä katselee, sieltä jostain. Kukapa tietää.

1 kommentti:

Kiva kun vierailit blogissani!