Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 12. kesäkuuta 2023

VANHAA JÄLJITELLEN

Työharjoitteluni päättyi viime viikolla ja samalla koko huoneistosaneeraaja-kurssi - sain todistuksen perjantaina. Työharjoittelujakso oli antoisa, pääsin näkemään ja tekemään aivan uusia asioita, mm. asentamaan radonmattoa ja alapohjan eristeitä, purkamaan ulkoseinää ja näkemään samalla valesokkelirakenteen, piikkaamaan lattiaa ja muuraamaan. 

Viimeisin työmaa oli rintamamiestalon kellarikerros, jonne tehtiin mittavaa remonttia. Kellariin on rakenteilla sauna, pesuhuone, kodinhoitohuone, WC sekä askartelu- ja varastotilaa. Varastotilaan oli kaksi oviaukkoa, joista toinen oli päätetty sulkea. Olin mukana muuraamassa tätä aukkoa umpeen. 

Vanhoissa seinissä (niissä, jotka jätettiin pystyyn) näkyivät muottilaudoituksen jäljet. Talon omistajat eivät halunneet lähteä ylitasoittamaan seiniä, vaan vanha pinta haluttiin jättää näkyviin. Tämä tarkoitti sitä, että myös suljettuun oviaukkoon piti saada vastaavaa pintaa. Harkoilla umpeen muurattuun seinään levitettiin tasoitetta ja sen jälkeen muotoilin siihen vanhaa laudoitusta muistuttavaa kuviointia.



Lopputulos on mielestäni aika onnistunut ja sain myös ohjaajiltani myönteistä palautetta pintakuvioinnista. Harmittaa, että en pääse näkemään valmista lopputulosta, sillä seinät on vielä tarkoitus maalata. Kellarikerros olisi ollut kiva nähdä täysin valmiina, saunoineen päivineen. Mieltä kuitenkin lämmittää ajatus siitä, että olen ollut mm. muurarina ja tasoittajana jättämässä oman kädenjälkeni tähänkin kotiin!

Muuraus- ja tasoitehommat olivat mukavia. Pidin myös maalaamisesta, kaakeloinnista, tapetoinnista ja lattiapinnoitteiden asentamisesta. Purkuhommissakin olin mukana, ne olivat pölyisiä ja raskaita, mutta kuuluvat osana saneeraukseen. Tulevaisuudessa voisin nähdä itseni sekä sisustussuunnittelijana että pintakäsittelijänä. Katsotaan, minne tuuli tytön kuljettaa! Tulevaisuus on vielä tuntematon, muutamia suunnitelmia on, mutta vielä en tiedä, mikä toteutuu ja mikä ei. Monenlaista verkkoa on veteen heitetty! Etsin töitä aktiivisesti kaiken aikaa, niin sisäilmaan, ympäristöasioihin, sisustamiseen kuin remontointiinkin liittyen.

Ja siinä ohessa: nautin kesästä. Aurinkoisia kesäpäiviä sinullekin!

1 kommentti:

  1. Onnittelut kurssin suorittamisesta ja onnea työnhakuun. Hyvää kesää sinullekin!

    VastaaPoista

Kiva kun vierailit blogissani!