Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 31. elokuuta 2022

MÖKIN MAKUUSOPPI

Mökkimme makuusopesta on jo vilahdellutkin täällä muutamia kuvia, mutta tässä tulee niitä nyt hieman lisää. 

Makuusopen tilallahan oli aiemmin keittiö. Keittiössä oli toisella pitkällä seinällä yhden hengen sänky, ns. "isännän peti" ja toisella kaappeja. Keittiöön mahtui siis nukkumaan yksi henkilö (isäni), muu perhe nukkui tuvassa levitettävässä hetekassa tai vanhassa, aikaa sitten puretussa aitassa, jota kutsuimme Pikkumökiksi. 

90-luvulla keittiössä tehtiin muutoksia, mm. sänky purettiin. Viime kesän remontissa koko keittiö siirrettiin tuvan puolelle ja tilalle hankittiin 180 cm leveä sänky, joka käytännössä täyttää koko vanhan keittiön tilan.


Tänä kesänä viimeistelin makuusopen sisustuksen. Seinälle laitettiin mökillä iät ja ajat pyörinyt kartta, jossa mökkijärvemmekin näkyy. Oviaukon eteen asennettiin pimennysverho. Seinälle hankittiin myös pieni hylly, jolle voi jättää makuusopen nurkassa olevan TV:n kaukosäätimen ja vaikka kirjan tai silmälasit. Hylly hankittiin Halpa-Hallista. Olisin halunnut seinälle jonkun antiikkisemman mallin, joko hyllyn tai pienen kaapin, mutta sopivaa ei ole toistaiseksi tullut vastaan. Halpishyllyllä siis mennään.


Makuusoppi on ollut hyvä. Sänky on niin leveä, että koirallekin on hyvin tilaa, Ansku luonnollisesti nukkuu meidän vieressämme... Pimennysverholla saa aamuauringon valon pidettyä loitolla, mikäli haluaa nukkua hieman pidempään, verhon taakse voi myös peittää petaamattoman sängyn, mikäli petaamista ei jaksa tehdä. Muutamia tyynyjä aion hankkia sängylle lisää. Sängyssä katsotaan TV:tä ja tyynyt ovat toimineet ikään kuin sohvan selkänojana ja tyynyistä on jatkuvasti kiistaa Maestron kanssa... Lisää siis tarvitaan! Mutta muita muutoksia sisustukseen ei näillä näkymin ole luvassa.

Muutamia mökkipostauksia on vielä luvassa tämän syksyn aikana, sen jälkeen on tämän hirsimökin uusittu sisustus esitelty. Hyvää alkavaa syyskuuta!

2 kommenttia:

  1. Meilläkin olisi jotain mökinraikastushommia tiedossa, mutta menee varmaan ensi vuodelle. Nukkumapaikkoja tuntuu aina olevan liian vähän. Meillä on ollut asuntovaunu mökin pihassa useamman vuoden, mutta ei sekään oikein toimi.

    VastaaPoista
  2. Kaunis raikas ja selkeä lopputulos.
    Ihanat värit ja kiva ratkaisu.
    Mukavaa kohta alkavaa syyskuuta!

    VastaaPoista

Kiva kun vierailit blogissani!