Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 24. helmikuuta 2022

PASKAAN HUKKUNEET

Tein alkuvuodesta toisenkin paperisilpputyön. Tämä kuluttamiseen ja jätevuorien kasvuun kantaa ottava aihe on pyörinyt mielessäni jo pitkään ja sai nyt näkyvän muodon tällä tavoin. Annoin työlle nimeksi Paskaan hukkuneet. Nimi on hieman rouhea eikä kuvakaan ehkä sovi heikkohermoisille. Se ei sovi myöskään sisustusesineeksi kotiimme, ainakaan tällä hetkellä. Ehkä joskus, jonnekin. Näyttelyyn tämän voisi kesällä kiikuttaa, jos perinteinen harrastajataiteilijoiden kesänäyttely Wanhalla Woimalalla toteutuu tänä vuonna. 


Olen kirjoittanut blogiini yhden jutun Tavarataivaasta, jossa elämme, enkä lähde nyt asiasta uutta tarinaa iskemään. Edelleen yritän hillitä omaa kulutustani, käyttää tavarat loppuun ja ostaa uutta niin vähän kuin mahdollista. Toivon, että tämä paperisilpputyöni herättelee jokaista miettimään sitä roskan määrää, joka päätyy luontoon, esimerkiksi valtameriin, ja mitä tuhoa jäte luonnossa saa aikaan. 

Ensi viikolla olen talvilomalla ja toivon, että kierrätykseen liittyen olisi aikaa tehdä pitkästä aikaa kierros kirpputoreilla. Olen jo pitkään etsinyt kesämökille sopivaa pientä pöytää, jospa sellaisen viimein löytäisin? Lomaohjelmassa on myös suunnitteilla taulun maalausta, ompelua ja saunasuunnitelman viimeistelyä. Toivottavasti  myös ystävien tapaamista. Ja nukkumista - taidan pistää herätyskelloni loman ajaksi pöytälaatikkoon piiloon...

Oikukkaista kevätsäistä huolimatta uskallan toivottaa aurinkoista loppuviikkoa! Henkilökohtaisesti aion nauttia lomastani, oli sää mikä tahansa :).

3 kommenttia:

  1. Asumisterveysmikrobiologia on jo sanana niin hieno että tulin kurkkaamaan blogiasi. Ja heti iski hyvä otsikko, tykkään kun on hieman raflaavuutta otsikoissa;) Postaus on loistava, oeln kanssasi samaa mieltä. Wanha Woimala? Vaajakoski? Synnyinpaikkani.. .
    Ihan pakko kysyä: minulla kun on tapa että käytän yksiä ruokailuvälineitä monta päivää, välillä vain huuhtaisen niitä, niin eikö tämä ole juuri se tapa jolla pidetään yllä immuunipuolustusjärjestelmää, eli annetaaan sille vähäisiä mikrobikantoja pureskeltavaksi? Siis vanha kansanviisaus että kengänpohjan nuoleminen päivässä pitää lapsen terveenä;DD Mielestäni ylisiivous ja vahtiminen ovat tehneet osittain allergioista niin yleisiä.

    Laitan blogisi seurantaan, kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, liiallinen kodin desinfiointi ei tosiaankaan ole hyväksi. Tutkimuksissa on todettu, että esim. allergioiden syntymistä voidaan vähentää sillä, että annetaan lasten möyriä mullassa ja maistella sitä. Tolkku toki pitää olla kaikessa, mutta esimerkiksi kodin siivouksessa ei tarvitse käyttää desinfioivia aineita. Kostea mikrokuituliina voi olla täysin riittävä pintojen puhdistukseen. Itse käytän samaa tee-/kahvikuppia päivän, pari, välillä huuhtaisen vedellä. Enkä ole tämän vuoksi sairastunut. Mikrobit kuuluvat elämään, ilman niitä ei ole elämää! Ei ole mitään mieltä pyrkiä steriiliin ympäristöön kotona. Sairaalat ovat sitten asia erikseen. Ja Vaajakosken Wanhasta Woimalasta oli tosiaan kyse :).

      Poista
    2. Asiaa! en ole varmistanut tuota tietoa ennen tätä, tavan tolkku sen sanoo jotta pitää paikkansa. Se voimala on kyllä hieno alue, padot jne. Tuli aikoinaan järjestettyä yksi Koski-Rock kohinoissa, siis olin ohjelmavastaava, tilailin orketereita ja laitoin laskut kunnalle;D Yksi hauskimmista töistä ikinä.

      Poista

Kiva kun vierailit blogissani!